15. sep
Aasa Gjestvang.
 
Landbruksmelding har matfokus
Formannskapet i Stange vil at kommunene i Hamarregionen skal utarbeide felles landbruksmelding.

Publisert: 13.des.2016 09:42
Oppdatert: 13.des.2016 09:47

Gruppeleder i Sp, Aasa Gjestvang, er svært godt fornøyd med at formannskapet endte på et enstemmig fellesforslag. Nå håper hun at også Ringsaker vil være med på en landbruksmelding selv om de ikke er en del av det felles landbrukskontoret.

– Her handler det om å sette hele regionens matproduksjon på dagsorden og å sette mål for økt matproduksjon ut ifra regionens store fortrinn på dette området. En felles landbruksmelding må også synliggjøre muligheter for urbant landbruk eller muligheter for å dyrke egne grønnsaker selv om du bor i byer og tettsteder som også mange i vår region gjør i dag. Kanskje kan kommunene legge til rette for dyrking av tomater, agurk, paprika, urter i parker og andre ubenyttede arealer? Vi må knytte folk nærmere maten, slik vil hele verdikjeden bli tydeligere. Vi bør ikke la de store byene være alene om at grønt er moderne og en viktig trend. Grønne tak og frukttrær i offentlige rom bør bli et tema også i Hamarregionen. å sette matproduksjon på dagsorden på bred basis gjennom ei felles landbruksmelding vil dette øke respekten for mat generelt og redusere matkastingen, sier hun.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke