Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
STÅR PÅ SITT: Rådmann Stein Erik Thorud har ikke endret standpunkt. Han sier at stangeskolen før eller senere blir tvunget til å ta grep for å endre stangeskolen. BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Lar seg ikke påvirke av kretskampene
Stangerådmann Stein Erik Thorud vil ikke stå skolerett for foreldre i stangeskolen. I innstilling til politisk behandling av framtidig skolestruktur, ønsker Thorud langt færre skoler.

Publisert: 27.feb.2017 20:29
Oppdatert: 28.feb.2017 09:36

Fire folkemøter med sterke innsigelser mot skolenedleggelser og 36 uttalelser i høringsrunden til tross, rådmannen står fast på sitt standpunkt om framtidig skolestruktur:

• Romedal og Stange ungdomsskole slås sammen til en ungdomsskole, lokalisert til Stange ungdomsskole.

• Espa og Tangen barneskoler slås sammen lokalisert til Tangen skole.

• Breidablikk, Solvin og Åsbygda barneskoler slås sammen til ny barneskole i Romedal lokalisert til Romedal ungdomsskole.

«Det er rådmannens syn at Stange kommune før eller siden vil måtte ta grep i forhold til endring av skolestruktur. Den anbefalte løsningen vil innebære en relativt stor endring, men gir samtidig gode muligheter til å skape en framtidsrettet skolestruktur». Det skriver Thorud i innstillingen i driftsutvalget 7. mars. Dagen etter skal formannskapet behandle framtidig skolestruktur. Sluttbehandlingen er i kommunestyret 22. mars.

HER kan du lese HAs lederartikkel om skolestrukturen i Stange (Lederen kommer i tirsdagens papiravis).

Ønsker å bli ferdig

Thorud sier til HA at hovedsaken er å drive god skole i Stange.

– Samtidig er det viktigste nå å bli ferdig med saken. Det er høyst på tide, sier Thorud videre.

Politisk nivå

– Administrasjonen har nå levert sin innstilling. Politikerne har mottatt høringsinnspill. Disse høringsinnspillene vil vi gå igjennom på politisk nivå, sier ordfører Nils A. Røhne.

Innstillingen til rådmannen omhandler ikke Ottestad krets.

Negative konsekvenser er at skolenedleggelsene vil bety økt skoleskyss, reduserte muligheter for at flere elever kan gå eller sykle til skolen samt negative konsekvenser for grendenes nærhet til skolen.

Positive sider er ifølge rådmannen at bredere fagmiljøer sikres, økte muligheter for mangfold av sosiale aktiviteter for barn med ulike interesser, bedre mulighet til å ivareta krav om og behov for fagkompetanse blant de ansatte, lavere driftskostnader og reduserte investeringskostnader.

– Et læringsmiljø der elevene er en del av et fellesskap og hvor de opplever å mestre sin hverdag, sin læring og utvikling, er skolens hovedbidrag i folkehelsearbeidet. Konsekvenser ved endring av skolestruktur slik rådmannen anbefaler, vurderes til å være positive forhold til barn og unges læring og læringsmiljø, men negative i forhold til økning i skoleskyss og transport for mange elever, sier rådmann Thorud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat