hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Livet i vårskogen
Hva skjuler det seg på et hogsfelt, ville førsteklassingene på Vallset skole vite. Aktiviteter i det fri fenger, og hjemmelagd kakao på termos er noe av det beste Ola kan tenke seg.

Publisert: 10.apr.2017 17:27
Oppdatert: 11.apr.2017 06:32

Kreativitet og læring er nøkkelord. Det lukter vår når førsteklassingene går på oppdagelsesferd. Læringen foregår gjennom lek og hogstfeltet er uten tvil en ønskelekeplass med masse kvister og kongler.

Klasselærer Bente Richardsen sier elevene skal lage eventyrskog med barhytter og huler. Mina og Julie har lagd en hytte til en lekehest. De har også funnet gress som har blitt til et reir, som fugler kan bo i. En annen gjeng er i gang med å lage leirplass og er ivrig engasjert i et hytteprosjekt.

– Dette er et drømmested å være, vi har vært her flere ganger, sier Richardsen.

Teamet består også av assistent Tone Langberg.

Å gå på oppdagelsesferd i skogen en vårdag, kan gi mange overraskelser. Adrian og Trym fant et lekegevær i plast. Trolig har noen lekt politi og røver i skogen en gang. Et ganske uskyldig, ødelagt lekevåpen, som havner på søpla uansett. Ellers er det nok å finne på med pinner og kongler.

Mat og drikke hører til på uteskole. Lærer Bente ringer inn til mat. Ola har funnet seg en god plass, der han kan innta dagens lunsjmåltid: Niste og varm drikke.

– Jeg er så glad i kakao. Mamma lagde den til meg i morges, sier seksåringen.

Vallset skole har 19 førsteklassinger dette skoleåret. Rektor Anne Mette Røst sier skolen får mange positive tilbakemeldinger på uteskolen. Å flytte klasserommet ut på hogstfeltet og ha fugler, reirbygging og hogstfelt som tema, er svært populært.

Samholdet er på topp i skogen. Finere arena for læring finnes ikke, er alle enige om.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke