Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Dronning Sonja takker Marius Langberg for hans livslange innsats.
FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 
Marius Langberg ble takket av Dronningen
I fjor mottok stangesokningen Marius Langberg Kongens fortjenstmedalje. Torsdag ble han takket av Dronningen for sin innsats.

Publisert: 26.apr.2018 22:49
Oppdatert: 26.apr.2018 22:49

Den 18. oktober i fjor offentliggjorde Stange-ordfører Nils A. Røhne at Marius Langberg var tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Gjennom et 83 år langt liv har stangesokningen blant annet vært aktiv som pedagog og lærer, han har engasjert seg i historielag, og vært fotballtrener i hele 64 sesonger.

Langberg har også formidlet sin kunnskap og erfaring som andregenerasjons tidsvitne gjennom foredrag til skoleungdommer som drar til konsentrasjonsleirene fra andre verdenskrig i Polen og Tyskland.

I 2013 ble han innsats hedret med prisen for Årets Ildsjel, som han mottok av statsminister Jens Stoltenberg, og i oktober i fjor ble han altså tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Torsdag dro Langberg til slottet i Oslo, hvor dronning Sonja, i Kongens sted, takket ham for hans livslange innsats.

 
Fakta

Kongens fortjenstmedalje

Stiftet av Kong Haakon VII, i 1908.

Deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke