15. sep
Står på for Stange: Else Ormaasen, leder i Stange Næringsråd, var selv med og utviklet oljeeventyret. Nå trår pensjonisten til for næringsarbeidet i kommunen. Hun er oppvokst på Strandlykkja og bor nå i Åsvang, etter å ha hatt Rogaland som bosted en årrekke.BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Pensjonert oljegeolog jobber for lokale bedrifter
Da prosjektdirektør i Oljedirektoratet Else Ormaasen (71) pensjonerte seg og flyttet hjem til Stange fra Stavanger, fikk kommunen nyte godt av geologens erfaring innen næringsutvikling og entreprenørskap.

Publisert: 21.nov.2016 19:02
Oppdatert: 21.nov.2016 19:24

Fra stua i huset i Åsvang kan Else Ormaasen og ektemannen Dag skue over omtrent sju fjellrekker. Den energiske pensjonisten Else er medlem av Stange Ap og kan med sine 38 år i Oljedirektoratet se tilbake på et spennende yrkesliv. Hun er leder i Stange Næringsråd, som skal jobbe for å fremme næringsvekst i kommunen. Hun er medlem i utvalg for næringsutvikling i Hedmark Ap og sitter også i klagenemnda for eiendomsskatt i Stange kommune.

Samarbeidsprosjekt

For tida er Else Ormaasen midt oppe arbeidet med bokprosjektet «Mjøsområdets geologi og kulturlandskap», som Hedmark geologiforening, Hedmark og Oppland fylkeskommuner, Ringsaker kommune, Eidsvoll kommune, Norges geologiske undersøkelse (NGU), Oljedirektoratet og Universitetet i Oslo står bak. Styrevervet har hun hatt siden 2012, og det er et prosjekt hun brenner for.

– Målet med næringsrådet er krystallklart, vi skal gjøre kommunen bedre i næringsspørsmål, sier Ormaasen. På det første møtet i Næringsrådet mandag ble Oddbjørn Maurdalen ved Furnes Jernstøperi valgt til nestleder i rådet.

– Trenger næringssjef

– Det er helt tydelig at næringslivet i Stange nå er utålmodig etter å få en kommunal næringssjef på plass snarest mulig. Det er helt vesentlig å få en dedikert person som blir operativ på næringsutvikling. Dette kommer ikke av seg selv. Vi er enige om at kommunen må ha vilje og finne muligheter til å være pådriver og legge til rette for gründere og bedrifter som vil etablere seg i kommunen. Inntrykket er nok at kommunen er flink og proaktiv i byggesaker, men det er vanskeligere når det gjelder næringsutvikling. En næringssjef vil være et fast holdepunkt, men må samtidig være en person som setter agendaen, sier Else Ormaasen.

Hun legger til at det er enighet om at det skal være lett for gründere og nye bedrifter å henvende seg til kommunen.

– Det må bli mer blest om den strategiske næringsplanen. Allmenningene er med. Her ønskes mer oppsving i næringsutvikling rundt skogsdrift og skogforedling. Det er flott at vi også får med skogen i næringsutviklingsarbeid. Som hjemvendt geolog har jeg lyst til å nevne at vi har flere symboler på oljeeventyret her lokalt. Den rødbrune ørkensandsteinen, Brumunddalssandsten, er av samme type bergart som noen av de store olje- og gassfeltene som er funnet, avslutter Else Ormaasen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke