Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Nye toner i Kønnband
Den yngre garde er utfordret til å bidra med sanseopplevelser under årets Kønnband i Stange. Det resulterer i en egen sone for gamere.

Publisert: 15.jun.2017 15:18
Oppdatert: 15.jun.2017 15:38

Nicolai Evensen Westby (17), elev på Katta og medlem av Ungdomsrådet i Stange, synes det er kjempespennende at ungdommene engasjeres. Et gamingtreff på Tingvold under Kønnband kan treffe mange og appellere til dem som har lyst til å prøve ut ulike spill og utstyr, sier han.

Nytt for gamere

– Hovedmålet er å få flere ungdommer til kønnbandfestivalen, men voldelige spill holder vi oss unna. Vi prøver jo å forbedre festivalen hvert år og opplegget for gamere er ganske nytt. Dette er siste helgen før skolen begynner etter sommerferien, sier Nicolai.

Som kjent har Kønnband og Stangedagene valgt å slå seg sammen til en felles festivalhelg i Stange fra torsdag 17. til lørdag 19. august. Lørdag 17. juni går de sammen om sommerdagen i Stange sentrum. Ifølge markedskoordinator og aktivitetsskaper i Stange sentrumsforening ligger det an til å bli en knalldag. Det ligger an til minst 40 stands.

Virtuell virkelighet

Nytt under Kønnband og Stangedagene i år er altså ungdomsarrangementet på åpningsdagen torsdag 17. august. Mesteparten av dagen vil stå i de unges tegn. Barnehager og skoler blir invitert til opptog gjennom Stangebyen på åpningsdagen og vil ende opp på barnerock på Tingvoldtorget. Her vil rockegruppa Futt & Fræs fra Tangen spille for de yngste.

Ungdomsarrangementet i storsalen på Tingvold senere på dagen er et samarbeid med Hamar Gamingsenter. Et av temaene er spillkonkurranser og det siste innen virtuell virkelighet. I spillkonkurransene er det fine premier, sier Nicolai.

Dagen etter, på fredag, blir det gratis utekonsert med Lakameis fra Vallset og Staut fra Valdres. Vallsetingene, som er oppvarmingsband for Staut, kommer nå snart med plate. De er også supportband for Hellbillies.

Her håper kultursjef Tveiten og Engen at det møter opp både eldre og yngre denne dagen. Det har vært et stort poeng at alle skal ha mulighet til å være med, og konserten er derfor åpen for alle og er helt gratis.

– Alt ved Kønnband har regional interesse. Vi ser nå at billettsalget har tatt av i Oslo. Bjørn Eidsvåg og Melissa Horn kommer til Kønnband. Horn står den ene dagen i Konserthuset i Oslo og neste dag i biblioteket i Stange. Det er moro, sier Tveiten.

Trond Svendsen og Tuxedo skal spille på Kønnband 19. august. Det er også klart at Ingrid Olava blir en del av årets festivalprogram.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat