Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
VELAKSJON: Nedre Kjonerudvegen vel ble dannet høsten 2015. Her går seksjonsleder Hanne Finstad i Statens vegvesen i spissen for befaringen. Velet gruer for vintertrafikken og nesten-ulykker. Det er også mye tungtrafikk. Det er mye miljøstøy som følge av høy hastighet. ALLE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
På tryggheten løs
Kjonerudvegen klokka 07.45: – Er ikke sikkerheten vår viktig nok?

Publisert: 27.nov.2016 12:56
Oppdatert: 28.nov.2016 07:06

Leder i Nedre Kjonerudvegen Vel, Tore Ketil Stårvik, har befaring tidlig en fredag morgen. Seksjonsleder Hanne Finstad i Statens vegvesen, fylkesråd for samferdsel i Hedmark Anne Karin Torp Adolfsen, lokalpolitikere og beboere skal gå en strekning på 50 meter. Ifølge Stårvik og medlem i velstyret Marit Strømstad er dette en vegbit oppsitterne ikke tør å gå til daglig. Ungene må holdes langt unna skolevegen. De blir kjørt. Lederen i Hedmark Trafikksikkerhetsutvalg, Gunn Randi Fjæstad fra Stange, hører en bil bremse for varebilen foran. Deltakerne rykker utenfor kanten. Kjonerudvegen har ikke vegskulder.

Lavere hastighet

– Håpet er å få til 50-sone, kombinert med fartsdumper i de skarpeste svingene, sier Stårvik.

Det kunne ikke Statens vegvesen love. Finstad og senioringeniør Ole Christian Bang sier de ikke vil drive saksbehandling under utebefaringer.

Torp Adolfsen forstår frustrasjonen til beboerne langs Kjonerudvegen.

– De viktigste tingene du verner om i livet er at ungene skal ha det trygt og godt. Prioritet to er at du ønsker å beholde livet selv. Jeg forstår beboerne som opplever trafikken og veg som utrygg. Jeg kan love som vegeier at vi se på denne saken. Samtidig skal vi prioritere trafikksikkerhet i 22 kommuner i Hedmark. Det er ikke vanskelig å forstå argumentene deres, sa hun til oppsitterne.

Ifølge Strømstad går ikke folk ut om morgenen eller kvelden når trafikken går tett i tett. Å god tur på dagstid er ubehagelig, om kvelden tør hun ikke å gå ut. De eldste som har bodd i området i en mannsalder, holder seg inne.

– Situasjonen er isolerende. Det blir et bomiljø som påfører utfordringer. Vi telte trafikken en morgen. På en time hadde vi 320 biler og har verken nedsatt hastighet eller gatelys, sier Stårvik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke