Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
GLAD FOR Å HJELPE: May Britt Andersen, markedssjef i Stange Energi AS (i midten) delte ut 11.000 kroner fra Stange Energi fondet slik at Anne Juliussen (f.v.), Grete Vangsgraven, Olav Maagaard og Ivar Botterud i Stange Røde Kors kunne arrangere tur for barn og unge til Hunderfossen sommeren 2016. Hele 32 søkere hadde meldt seg da fordeling fra fondet skulle foretas. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Rush etter gratis-billetter etter HA-omtale
Etter at HA omtalte saken opplevde Stange Røde Kors enorm pågang for gratisbilletter til teaterforestilling i Hamar. Samtidig gikk lufta nesten ut av ballongen for dugnadsgjengen.

Publisert: 04.jan.2017 16:42
Oppdatert: 04.jan.2017 16:47

Stange Røde Kors får honnør av Johanne Kippersund Nesdal, en av manusforfatterne til stykket «Gullfuglen» på Hamar Teater. I 12. time løsnet det nemlig for Stange Røde Kors som først hadde tenkt å invitere 30 personer på teaterkveld med Turnékompaniet.

Turnékompaniet imponert

Før HA omtalte saken forleden dag, hadde Anne Juliussen, ansvarlig for tur- og aktivitetsgruppe for barn i Stange Røde Kors, ikke mottatt noen påmeldinger. Hun var ganske fortvilt, målet er å nemlig å gi vanskeligstilte opplevelser for innsamlede penger. Jobben som frivillig er å gi mennesker nytt mot i tilværelsen.

Ifølge Nesdal har hun stor respekt for at Stange Røde Kors ønsker å bruke midlene sine på Turnékompaniets romjulsforestilling.

– Å være på teater synes vi er den beste gaven man kan få. Det er kjempeflott at vi kan gi en opplevelse til unge og voksne. Vi har faktisk fått tilbakemelding fra publikum om at «Gullfuglen» passer fra 2 til 102 år. Jeg vil ønske stangesokningene velkommen til Hamar teater. Vi hadde 1.000 publikummere innom på våre fire forestillinger i romjula. Onsdag kveld hadde vi en forestilling, mens det gjenstår to lørdag og en søndag, sier Nesdal.

Anne Juliussen sier hun fikk litt småpanikk da over 60 meldte seg på i løpet av ett døgn.

– Det er jo så vondt å si nei til noen, men heldigvis møtte vi vennlige folk i Turnékompaniet. Ettersom det ble dobbelt så mange billetter enn først budsjettert, måtte vi også ha et økonomisk møte.

20 års dugnadsarbeid

– Etter 20 års dugnadsarbeid blir vi slitne. Særlig har purringen denne gang, vært tappende. Vi søker penger fast og har de siste årene vært på Hunderfossen, dyreparken på Tangen eller Snilsberg familiepark. Når vi må slite for å få med unger kan det bli tungt. Samtidig er det verdt jobben, sier Juliussen.

Nå lurer Røde Kors i Stange hvilke kanaler de skal benytte for å nå ut.

– Vi er ikke ute etter skryt, men faktisk er det ikke så ofte vi har fått tilbakemelding om julegavene vi gir. Spørsmålet vi stiller er, treffer vi eller ikke, sier Juliussen.

HER KAN DU LESE HAs FORRIGE ARTIKKEL OM SAKEN

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke