Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
I TENKEBOKSEN: Arbeiderlagsleder Helmik Kristiansen med sønnen Sander på armen kan bli valgt til å være Aps ordførerkandidat i Stange etter Nils A. Røhne. Foto: Privat
 
Hett navn til å ta over etter Røhne
Fiskersønnen fra Karmøy som ble landkrabbe i Ottestad og den eneste i familien sin med høyere utdannelse, er et nytt navn i diskusjonen om hvem som skal overta stafettpinnen etter Nils A. Røhne.

Publisert: 02.aug.2017 17:54
Oppdatert: 03.aug.2017 06:54

Selv avviser ikke 33-åringen å være ordførerkandidat for Stange Ap dersom partiet ønsker det.

Leder i Stange Arbeiderparti, Grethe Mikaelsen, bekrefter at hun ikke er ukjent med at Helmik Kristiansen kan være en ordførerkandidat for Ap om to år.

– Jeg hører Helmiks navn blir nevnt nå. Hvis han vil, er Helmik absolutt en god kandidat, kommenterer Grethe Mikaelsen.

Valgkomiteen må spørre

– Når det gjelder å stille som ordfører eller ikke, så vil jeg ta stilling til det når eventuelt valgkomiteen spør. Jeg synes det er veldig hyggelig å bli nevnt, men nå er det først og fremst stortingsvalget jeg er opptatt av, samt å begynne i ny jobb i fylkeskommunen. Det gleder jeg meg veldig til, sier Kristiansen.

Far var fisker og mor renholder. Helmik Kristiansen har sin bakgrunn i en typisk arbeiderklassefamilie. Han studerte statsvitenskap i Tromsø fra 2005 til 2007 før han flyttet til Oslo og begynte på mastergraden. Han var aktiv i fylkesstyret i AUF og var nestleder i Troms AUF samtidig som han var medlem i styret Tromsø Ap. I dag er han medlem av styret i Stange Ap og leder Samhold og Ottestad Arbeiderlag.

Kommunestruktur

Som representant for småbarnsfamiliene i Ottestad, har Kristiansen tidligere pekt på fordelene med storkommune på Hedmarken. Nå er imidlertid denne prosessen landet og ikke tema mer for tobarnsfaren, som sier han har stor respekt for vedtaket i kommunestyret om å legge saken om kommunesammenslåing død.

– Jeg har et stort engasjement for hele Stange og synes kommunen har så mange gode kvaliteter. Nå skal vi først brette opp ermene for Ap i stortingsvalget og lande en aktiv valgkamp. Derfor blir ordførernominasjonen litt hypotetisk nå, sier han.

Ifølge Kristiansen har politikk aldri blitt viktigere for han enn da han ble småbarnsfar. Stange i et regionperspektiv er også interessant.

– Jeg føler det er viktig at småbarnsforeldre tar ansvar og er aktive i politikken. Jeg har ei datter som snart er fire år en sønn som er fire måneder, sier han.

Ordfører Nils A. Røhne stiller ikke til gjenvalg ved kommunevalget i 2019. Røhne sier at han ikke vil uttale seg om andre kandidater.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke