23. okt
SAMARBEID: Ordfører Nils A. Røhne tror dette er første gang SV, Ap og MDG har besluttet et valgteknisk og politisk samarbeid i Hedmark. Bildet er tatt tidligere i august.
FOTO: Trond Lillebo
 
Stange: Ap inngår samarbeid med SV og MDG før valget
De tre partiene ønsker å sikre et rødgrønt flertall etter kommunevalget.

Publisert: 27.aug.2019 12:00
Oppdatert: 28.aug.2019 10:47

I en pressemelding til HA skriver Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) at de tre partiene – etter en tid med samtaler og sonderinger – har kommet fram til at de vil samarbeide i forbindelse med konstitueringen av det nye kommunestyret etter valget.

«De tre partiene har kommet fram til en felles forståelse av hvilke prioriterte hovedområder de bringer med seg inn i samarbeidet:

For MDG er det mulighetene for å øke oppmerksomheten og innsatsen knyttet til klima og miljø. For SV er det hvordan kampen mot forskjells-Norge, og spesielt barn og unges oppvekstvilkår, kan forsterkes. For Ap er det Stange kommunes videre satsing for å styrke kommunen innenfor helse og omsorg.»

Stange-partiene trekker tram tre viktige punkter som danner grunnmuren for samarbeidet:

1) Bærekraftig befolkningsvekst:

– Betydningen av å sikre en bærekraftig befolkningsvekst i kommunen vår. I dette arbeidet vil kommunens samfunnsplan og arealplan stå sentralt. Befolkningsvekst i hele kommunen må kombineres med hensynet til klima og miljø.

2) Kommuneøkonomi:

– Befolkningsvekst har betydning for kommunens økonomi og er derfor viktig for de grunnleggende velferdstjenester og kommunens utvikling. Den eneste inntektskilde ellers, av betydning, og som kommunen har egen kontroll på, er eiendomsskatten. Stange kommune er i en slik situasjon at vi også i kommende periode med stor sannsynlighet vil måtte ha eiendomsskatt. For 2020 vil vi redusere eiendomsskatten med 7 millioner kroner.

3) Fellesskap:

– Internasjonalt, nasjonalt og lokalt er det et sterkt behov for samarbeid og sterke fellesskap. Kommunene er f.eks. berørt av utviklingen i klima, av flyktningsituasjonen og av den demografiske utvikling – vi blir stadig flere eldre.

Pressemeldingen, som er signert Stange Ap, SV og MDG, avsluttes med følgende:

«Innenfor alle disse tre hovedutfordringene er vi avhengig av et nært samarbeid som tar på alvor vårt eget lokale ansvar for å gi våre lokale bidrag til klimakampen, at vi fortsetter det gode integreringsarbeidet kommunen er kjent for, og at vi er opptatt av hvordan vi legger til rette for et aldersvennlig Stange, der de eldres ressurser blir verdsatt, samtidig som vi makter å gi trygghet og verdighet når helse og krefter ikke lenger strekker til.»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke