Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
oppvekstsenteret på espa: Espa skole har 40 elever og 35 barn i barnehagen. Bygget ble oppført for erstatningsmillioner fra Statens vegvesen, men nå vil rådmannen flytte elevene til Tangen skole. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Stange starter en heftig skolevinter
Står grendeskolene i Stange for fall? Nå starter diskusjonen, og trolig vil lokalsamfunnene mobilisere hver eneste innbygger på de fire grendemøtene som begynner 18. januar.

Publisert: 04.jan.2017 07:15
Oppdatert: 04.jan.2017 07:27

– Vi nærmer oss en konklusjon på en lang prosess, sier Arbeiderpartiets gruppeleder i kommunestyret, Bjarne H. Christiansen.

Han sier det er svært viktig å ha en ordentlig, ryddig og åpen debatt i sluttspurten.

– Det ville være meningsløst å trekke konklusjoner før vi har gjennomført dialogmøtene. Også i vår gruppe er det folk med ulike meninger om hva konklusjonen bør bli, sier Christiansen.

LES OGSÅ: Foreslår å legge ned fem skoler

Stange kommune har nedsatt et politisk arbeidsutvalg som ordfører Nils A. Røhne leder. Samtidig har Ap nedsatt en egen gruppe oppnevnt av kommunestyregruppa. Deres innstilling skal behandles av medlemsmøtet i Stange Ap senere i vinter.

Vestheim skeptisk

En av Aps tydeligste skeptikere til skolenedleggelser, Terje Vestheim, sier det blir en svært krevende øvelse å følge rådmannens forslag om sammenslåing av ungdomsskoler og legge ned til sammen fem skoler.

LES OGSÅ DEBATT: Skolestruktur og levende grender

– Dette vil være en så store fare for å svekke utkantene på kort og lang og sikt. Da blir det vanskelig å oppfylle intensjonen i samfunnsplanen vår om å bevare grendene våre som gode oppvekstmiljøer i Stange. Samtidig må jeg si at det ennå gjenstår å få helheten før vi kan avgjøre skolesaken. Forslagene er mange og det er mye vi skal mene noe om. Mye av grunnlagsbildet mangler, sier Vestheim.

Erik Ringnes i tenkeboksen

– Venstre gikk til valg på at vi er åpne for å gjøre endringer i skolestrukturen. Det må være basert på resultater og trivsel. I dette ligger at det er mange andre grunnen til å opprettholde skoler.

Kommunalsjef Liv Ingrid Vasaasen opplyser at de fire kretsvise skolemøtene arrangeres 18. januar på Ottestad ungdomsskole, 24. januar Stange ungdomsskole, 30. januar på Espa skole og barnehage og 31. januar på Romedal ungdomsskole. Etter møterunden er det satt en høringsfrist til 10. februar. Så kommer saken til behandling i driftsutvalg, formannskap og med sluttbehandling i kommunestyret i løpet av vårhalvåret. Vasaasen sier hun stiller seg bak rådmannens innstilling. Stange har en historisk, framtidsrettet sjanse, sier rådmannen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke