Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Hjørnesteinsbedrift: Furnes Jernstøperi er den største private arbeidsgiveren i antall hoder i Stange. I 2016 økte bemanningen fra 86 fast ansatte til 89. Her er administrerende direktør Oddbjørn Maurdalen sammen med ordfører Nils A. Røhne som gleder seg over gode sysselsettingstall for Stange. BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Stange vokser mest
Det blir flere sysselsatte i Stange, viser sysselsettingstallene som nylig ble offentliggjort av Statistisk sentralbyrå. Ordfører Nils A. Røhne jubler.

Publisert: 17.apr.2017 22:08
Oppdatert: 18.apr.2017 08:30

– Dette er virkelig gledelig lesning for Stange, sier Røhne.

Ved utgangen av 2015 var det 6.966 personer som hadde sitt arbeid i Stange. Ett år senere var det 7.023, altså en økning på 57.

I de andre kommunene i Hamarregionen ser tallene slik ut: Løten pluss 21, Ringsaker pluss 34 og Hamar minus 168 sysselsatte.

– Det er ikke den enkelte kommunes tall som er det viktigste, men at vi over år får en positiv utvikling i Hamarregionen, sier stangeordføreren videre.

Han er likevel stolt av at Stange vokser mest blant de fire kommunene.

Stangesokninger pendler

Ifølge Røhne er det et felles bo- og arbeidsmarked i Hamarregionen.

– Et uttrykk for dette er at det er 3.278 stangesokninger som har en arbeidsplass i Hamar, 733 i Ringsaker, mens nesten 500 pendler til Oslo hver dag. Oppunder 1.500 personer pendler fra Hamar til Stange.

– Ser du ingen fare for at Stange kan bli en soveby for Oslo?

– Jo, her handler det for regionen vår å ha oppmerksomhet på betydningen av ikke å bli en soveby, men ha kombinasjonen av arbeidsplasser og gode og attraktive bomiljøer i vår egen region.

Alle fire kommuner i Hamarregionen har god befolkningsvekst. Hamar har det siste året hatt en svært sterk vekst med 478 innbyggere som tilsvarer 1,6 prosent befolkningsvekst. Ringsaker hadde 0,7 prosent befolkningsvekst og Løten 0,5.

– Stange har 1 prosent vekst og nærmer seg målet i kommuneplanens samfunnsdel på 1,2 prosent, sier Røhne.

– Mulighetenes kommune

– Hvordan skal politikere og kommuneledelse styrke Stange ytterligere?

– Sysselsettingsveksten og befolkningsveksten i året vi har bak oss, tyder på at vi er på vei til å lykkes godt med veksten i egen kommune. Hamarregionen er ettertrykkelig satt på kartet gjennom arrangementer som «Skibladner minutt for minutt» og konserter med Sting og Elton John og med verdens høyeste trehus i Brumunddal. Snart kan vi kjøre tog på dobbeltsporet jernbane til og fra Oslo, i alle fall fra Stange fra 2024. Stange er mulighetenes kommune. Hamarregionen er mulighetenes region. En hel verden ligger like utenfor stuedøra vår, sier en entusiastisk Røhne.

– Med en reisetid til Oslo på under timen, tror ordføreren at flere familier vil bosette seg i Stanges nedslagsfelt. En ektefelle kan velge å pendle til Oslo, mens den andre kan jobbe i Hamarregionen, avslutter ordfører Nils A. Røhne.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke