Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
OFFENTLIG EIE: Regjeringen ville avvikle driften på Staur gård og legge den ut for salg, men stortingsflertallet sier noe annet. FOTO: TROND LILLEBO
 
Salg av Staur stoppet
Regjeringen får ikke flertall for salg av Staur gård i Stange.

Publisert: 09.des.2016 12:27
Oppdatert: 09.des.2016 12:30

Det ble klart klokka 12.00 fredag etter at næringskomiteen ga sin innstilling til Stortinget.

Stortingsrepresentant Knut Storberget, Ap, medlem av næringskomiteen og partiets landbrukspolitiske talsmann, sier at Ap, KrF, V, Sp og SV på Stortinget sikrer flertall mot å selge Staur under behandlingen 16. desember.

– Vi har også innstilt på at Regjeringen må skyte inn nødvendig egenkapital for å komme i pluss. Dersom man ønsker å selge i framtida, er dette en sak for Stortinget og ikke gjennom alminnelige fullmakter, sier Storberget til HA.

– Utfordring

Stortingsrepresentant Storberget legger til at det er en utfordring i forhold til Staur.

– Stikkordet er lønnsomhet. Jeg håper nå at alle gode krefter samles for å bidra til at driften ved Staur blir lønnsom. Hvordan kan vi utvikle denne eiendommen? Kommune, regionale aktører og politikere på statlig nivå må på banen. Jeg tenker at Staur kan være et samlingssted for det bioøkonomiske skiftet vi står overfor og som Norge skal være i front på. Vi må finne flere bein å stå på slik at Staur ikke blir et tapsprosjekt, sier Storberget.

Vedum lettet

Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum fra Ilseng, er lettet over Næringskomiteens innstilling. Fredag er en gledens dag, sier han.

– Staur er en helt unik eiendom i nasjonal sammenheng, og den har en spesiell historie. Forskingsarbeidet er svært positivt for landbruket.

I dag var det om å gjøre å få stoppet fullmakten om Staur-salg. I næringskomiteen innstilling er det en forutsetning at et eventuelt forslag om salg av Staur må framlegges for Stortinget for behandling.

Sp-lederen påpeker at det var historieløst av Regjeringen å vedta salg i statsråd.

– Nå er det stopp og alle krefter bør samarbeid om å utvide virksomheten innen forskning og utvikling. For meg er Staur en ressurs nærmiljøet, lokalt næringsliv og nasjonalt forskning innen landbruket.

Trygve Slagsvold Vedum sier Venstre og KrF i Stange fortjener all ære for at de sendte så tydelige signaler til sine respektive stortingsgrupper.

– Disse innspillene til deres folk på Stortinget var viktige, sier han.

Gjestvang takker

Leder i Stange Sp, Aasa Gjestvang sier hun er glad for Næringskomiteens innstilling.

– Jeg vil takke for et bredt politisk engasjement lokalt som har vært viktig. Utfallet av denne saken viser hvor viktig det er at vi lokale politikere har tett kontakt inn i Stortinget. Jeg er veldig glad for at Staur fortsatt skal være i fellesskapets eie og bli godt ivaretatt av staten. Slik vil også forskingsaktiviteten fortsatt sikres. Dette er en god dag for Stange, sier Gjestvang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat