hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Striden om Uthus- krysset er over
Nye Veier slutter fred med Stange kommune. Vegselskapet dropper planen om å endre Uthuskrysset og går med på å fullføre den godkjente reguleringsplanen til Statens vegvesen.

Publisert: 22.jun.2017 21:25
Oppdatert: 23.jun.2017 08:06

– Vårt forslag om en endret vegløsning på Uthuskrysset har falt. Det tar vi til etterretning. Nå haster det med å komme i gang med planleggingen, sier prosjektdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier AS.

17 timer etter at Stange kommunestyre sluttbehandlet reguleringsplanen for firefelts motorveg på Uthuskrysset, kom meldingen fra Moshagen. Nye Veier bøyer seg for kommunestyrets vedtak.

– Vi ser fram til å løse 2012-planen sammen med Stange kommune, kommenterer Moshagen.

2019 henger i tynn tråd

Etter at partene har stått steilt mot hverandre i flere måneder, har altså Nye Veier gjort kuvending.

Moshagen poengterer at utbygger lar historie være historie og bretter opp ermene for å finne en best mulig løsning sammen med Stange kommune. Selskapet har allerede vært i kontakt for å avtale møtetid slik at partene snarest får ryddet opp i eventuelle hindre.

– Er det et ydmykende nederlag for Nye Veier å bokstavelig talt bite i det sure eplet?

– Vi må forholde oss til kommunen og vedtak som fattes. Dette handler om lojalitet til systemet. Bruker vi mer tid nå, får det konsekvenser for framdriften av E6-prosjektet. Åpningstidspunktet Kolomoen–Kåterud er 2019. Det kan henge i en tynn tråd, men vi vil gjøre vårt ytterste så forsinkelser ikke oppstår. Vi har heller ikke penger til lange utsettelser. Nå må vi få 2012-planen slik at vi kan bygge etter den, sier Moshagen.

70 millioner kroner dyrere

Ifølge Moshagen har selskapet tatt høyde for at firefelts E6 bygd ned i terrenget, blir dyrere sammenlignet med å legge motorvegen på dagens høyde.

– Prisforskjellen utgjør 70 millioner, om det er riktig bruk av penger skal jeg ikke uttale meg om. Nå handler alt om å hive oss på den gamle planen og få den så bra som mulig.

– Føler dere å ha tapt ansikt?

– Nei, overhodet ikke, men når vedtaket er klart bør vi samarbeide. Vi har vært ute en vinterdag før, avslutter Øyvind Moshagen.

– God dialog

Nye Veier og Stange kommune har endelig funnet hverandre. Dialogen er god.

Det bekrefter prosjektdirektør Øyvind Moshagen.

– Vi er i ferd med å legge en plan framover og det første møtet mellom Nye Veier og Stange kommune holdes i neste uke. Det blir minst ett møte før ferien.

– Faglig sett står vi på at vårt forslag var det beste, men nå erkjenner vi at 2012-planen er vedtatt. Planlagt byggestart på Kolomoen og Arnkværn er i slutten av august. Vi kommer sannsynligvis ikke i gang på Uthus da vi hadde planlagt, men med godt samarbeid skal vi komme godt i mål, sier Moshagen.

Ordfører Nils A. Røhne sier han er veldig glad for at kommunen og Nye Veier har funnet god løsning. Moshagen legger til at han ikke er i tvil om at Nye Veier og kommunen blir enige om vegen videre nå, og sier at lojalitet til systemet er viktig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke