Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Satser på terapi i villmarka
Han er opprinnelig fra Jessnes, droppet ut av skolen som 18-åring og flyttet til Oslo og startet egen bedrift 22 år gammel. Lars Grytbakk (48) er nå bosatt i Stange for å drive villmarksterapi for unge.

Publisert: 12.mai.2017 16:25
Oppdatert: 12.mai.2017 16:32

Grytbakk har i et par år jobbet med å få på plass stiftelsen MedNatur, og han har nå endelig fått prosjektet sitt på beina. Tidlig sommer og tidlig høst skal ungdommene til Engerdal, for resten av året leter Grytbakk etter et sentralt, lokalt område.

Nytt i Norge

Ifølge grunnleggeren av MedNatur er villmarksterapi i mange land en anerkjent og dokumentert terapiform, som kan vise til gode resultater når det gjelder å hjelpe ungdom som sliter og deres familier.

– Har du selv oppsøkt naturen når det har røynet på, skoledropp og bedriftseier som 22-åring er ganske tøft?

– Egne erfaringer med mange av livets utfordringer er også noe av grunnen til et brennende ønske om å kunne hjelpe andre som sliter i livet. Jeg begynte selv å dra ut i villmarka og bruke naturen som en terapeut da livet ble utfordrende. Å oppholde seg ute, på tur, har alltid vært en viktig del av livet mitt, både fordi friluftslivet gir meg mange fantastiske opplevelser, men også fordi naturen har en helbredende virkning. Naturen sletter bekymringer, sies det, og gjør at viktige ting i livet blir klarere.

Grytbakk sier han har møtt og jobbet med mange flotte mennesker gjennom årene. Disse har brukt masse tid og ressurser på å finne løsninger på problemene sine.

– Mange har vært nær ved å gi opp, og jeg tenkte hvordan kan vi tenke nytt og finne alternative måter å hjelpe ungdommer. Stadig flere unge sliter med psykiske problemer. Jeg satte meg ned og funderte over hvordan vi kunne finne en nytenkende angrepsvinkel.

Tverrfaglig miljø

Deltakerne skal følges tett av utdannet helsepersonell og terapeuter med lang erfaring fra arbeid med ungdom og familier. Grytbakk mener det oppnås best resultat når ungdommene er sammen med erfarne fagfolk 24 timer i døgnet.

– Naturen gjør det mulig å få kontakt med seg selv og andre på helt spesielle måter. En viktig del av villmarksterapien er at også foreldre og søsken får hjelp. Hele familien er involvert i prosessene, og vi vil bygge relasjoner basert på grunnleggende verdier som empati, medfølelse, integritet, innsats og respekt.

Turene i villmarka skal vare i 10 dager, med oppfølging.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat