Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Trenger mer plass
– Hoberg skole har akutt behov for flere klasserom. Det sier rektor Trond Arne Børresen, som nå får paviljong til 2,2 millioner kroner for inntil en fireårsperiode.

Publisert: 11.mai.2017 15:47
Oppdatert: 11.mai.2017 16:25

– Plassbehovet melder seg for førsteklassingene neste skoleår, sier Børresen.

Gamle Holmlund barnehage som ligger inntil skolen brukes til førsteklassene. Dette bygget er nå overfylt og det er behov for akutt utvidelse. Det er heller ikke plass til førsteklassingene i dagens skolebygg.

– Det er en pedagogisk begrunnelse for at vi ønsker å samle første trinn, men i forhold til høstens skolestartere har vi behov for mer plass. På sikt er mer plass et voksende behov, dette handler jo om samfunnsutviklingen i ottestad-området, sier Børresen.

Kritisk til brakkeløsning

Formannskapet vedtok onsdag at behovet for mer skoleareal løses gjennom leie av en brakkemodul. En midlertidig leid skolepaviljong for første trinn fra skolestart 21. august 2017 skal knyttes til dagens trinnbase fram til ny skolestruktur i Ottestad er avklart. For skoleåret 2017/2018 er det 54 elever som skal starte på Hoberg skole. Barnehagene melder om store barnekull i årene som kommer.

Ringnes kritisk

Venstres Erik Ringnes ønsket å avvise saken i formannskapet og fremmet forslag om at rådmannen snarest utarbeider utkast til en permanent løsning med et vanlig skolebygg. Også Høyres Kirsti Berge var kritisk til at kommunen ikke har tatt høyde for den store elevtallsutviklingen i Ottestad.

– Jeg stiller meg uforstående til den dårlige planleggingen. Dette er ikke bra og viser kommunens manglende evne til planlegge og gjennomføre nødvendige tiltak innenfor et av kommunens kjerneområder, skole. Vi har lenge visst at hele 80 prosent av befolkningsøkningen skjer i Ottestad-området, sier Ringnes.

– Fortjener bedre

– Har ikke politikerne også et ansvar for å følge med i timen?

– Svaret på denne utfordringen er ikke å bygge paviljonger eller brakker som er et mer dekkende ord. Brakker kjennetegnes av dårlig inneklima og gir dessuten et uheldig signal til barn og unge om at skolebygg ikke er viktige. Barna og de ansatte fortjener bedre. Det skumle er at midlertidige løsninger har lett for å bli permanente.

Venstres forslag om å sende saken tilbake til rådmannen for utredning av skoleutvidelse fikk bare Berges stemme, og falt altså mot ni stemmer.

– Jeg hadde undervisning i skolebrakke sammen med Sigbjørn Johnsen, sier Kirsti Berge.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke