23. jul
Premie: Denne vasen er et bevis på vellykket kornsatsing. Prisen deles ut av Økologiske Foregangsfylker, som er underlagt Landbruksdirektoratet.
 
Trives med økologisk
Ekteparet Narum begynte med økologisk landbruk i år 2000. Det har de ikke angret på.

Publisert: 07.nov.2016 17:02
Oppdatert: 07.nov.2016 17:02

Økologiske produkter har de siste årene blitt stadig mer etterspurt i norske butikker. Det gjenspeiles også i form av høyere pris.

– Vi får i dag 30–40 prosent høyere kilopris enn hvis vi hadde drevet med konvensjonell kornproduksjon, sier Kristian Narum.

Gårdbrukeren sier det føltes naturlig å gå over til økologisk drift for 16 år siden.

– Vi hadde store tilgjengelige gjødselressurser fra dyr. Enkelte år klarte vi oss også greit uten bruk av plantevernmidler, så da trengtes det ikke så store justeringer for å tilfredsstille kravene.

Kona Kjersti sier markedet bestemmer både pris og produksjon.

– Særlig økologisk melk har vært etterspurt de siste årene. Om ikke de økologiske produktene alltid er like pene å se på, så er likevel kvaliteten bra.

Mannen skyter muntert inn:

– Vi slipper å drive med sprøyting som styres av vær og vind, så da kan vi heller dra på stranda...

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke