15. sep
ANNO-SJEF: – Vi har godt samarbeid med Stange, sier Stig Hoseth.
 
Utreder arealbruken
Stig Hoseth, fungerende administrerende direktør i Anno Museum, håper reguleringsplanen for Domkirkeodden kan presenteres ved årsskiftet.

Publisert: 09.mai.2017 19:15
Oppdatert: 09.mai.2017 19:15

Et nytt, framtidig administrasjonsbygg med magasiner og utstillingslokaler er tenkt plassert der dagens restaurantbygg eller Hamarstua ligger i dag.

– Dette er en sak der flere sitter i tenkeboksen. Eierne av Migrasjonsmuseet er mest meningsberettiget når det gjelder friluftsmuseet og samlinger, sier Hoseth.

Ifølge Hoseth har både dagens plassering av Migrasjonsmuseet fordeler og ulemper. Pluss er friluftsområdet, minus er sliten bygningsmasse.

– Dilemmaet er om det skal investeres i bygget og hvem eventuelt som skal bekoste. Både Stange kommune og styret i Migrasjonsmuseet må mene noe om dette. Dette er årsaken til at det startes en god demokratisk, diskusjon nå, sier Hoseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke