Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Detaljarbeid: Henning Kristoffersen starter med et fotografi av småbruket. Deretter tegner han lag på lag med blant annet snø, trær, nisser og fugler.
 
Vallset-motiv trykkes i millionopplag før jul
Takket være tegner Henning Kristoffersen får hele Norge stifte bekjentskap med et lite småbruk i Stange. Snart er årets julekalender klar til produksjon.

Publisert: 10.nov.2016 20:31
Oppdatert: 10.nov.2016 20:38

– Jeg bruker digital skjerm, men det er nesten som å tegne med vanlig tusj og blyant.

Henning Kristoffersen viser oss hvordan han jobber når han lager motivet til Norsk Tippings Flax-julekalender fra bunnen. De to siste årene har 56-åringen fra Vallset designet den populære julekalenderen, og i år er intet unntak.– Jeg bruker mellom åtte og ti dager på et slikt motiv, sier han – og viser hvordan han bruker Photoshop til å legge en rekke lag med snø, trær, nisser og andre rare skapninger oppå hverandre.

«Den gode, norske jula»

Inspirasjonen henter Kristoffersen fra et småbruk som ligger godt gjemt i skogen mellom Vallset og Tangen. Tegneren starter gjerne arbeidet ute i felt ved å tegne grovskisser og fotografere omgivelsene, før han tar med seg inntrykkene tilbake til kontorpulten.

– Jeg er nok veldig tradisjonsbundet. Jeg liker å tegne den gode, norske jula. De amerikaniserte greiene som trykkes, det liker jeg ikke, sier han.

I år lager Kristoffersen både den store og lille julekalenderen som snart vil være til salgs over hele landet.

– For første gang har jeg ansvaret for hele spekteret av Flax-juleprodukter, sier han, og viser fram en bunke med lodd som prydes av lignende motiver fra småbruket i Stange.

Små nisser er blant detaljene som går igjen i alle bildene. Men, når HA kommenterer at tegneren åpenbart har livlig fantasi, da svarer han kjapt og helt seriøst:

– Nissen bor der på ordentlig, han!

Norges minste fanklubb?

Kristoffersen er usikker på om det verneverdige småbruket i Vallset blir noen stor turistattraksjon, men han har i det minste fått tilbakemeldinger fra folk som synes motivene er hyggelige.

– Jeg har en egen fanklubb som består av én person på Dovre. I fjor måtte jeg til og med signere en kalender. Ellers har jeg ikke ønsket meg så mye oppmerksomhet, smiler han beskjedent.

I fjor solgte Norsk Tipping over en million eksemplarer av julekalenderen med Vallset-julemotiv. Trolig vil også årets salgstall ligge omtrent i det sjiktet.

Kristoffersen har allerede begynt å legge planer for neste års kalender:

– Jeg tror vi skal litt lenger ut i skogen, samtidig som vi beholder en del av de faste elementene. Det vil fortsatt være mulig å se småbruket i bakgrunnen, røper han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke