15. sep
HILSER VELKOMMEN: Kunde Marit Andreassen utenfor Spar-butikken på Tangen, som er et steg nærmere søndagsåpent. Hun synes det er positivt at nærbutikken vil satse offensivt og ønsker søndagsåpent.BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Vil åpne på søndag
– Jeg har ikke kjempebehov for å handle på søndag, men for lokalbutikken vår på Tangen er det positivt at man utvider framfor å gi opp slik vi ser skjer med utkantbutikker andre steder.

Publisert: 01.feb.2017 18:54
Oppdatert: 02.feb.2017 07:39

Det sier kunde Marit Andreassen. At Spar Tangen nå er nærmere søndagshandel etter formannskapets vedtak onsdag, synes Andreasen er riktig veg å gå. Bygda må passe det de har, sier hun.

Butikksjef Bente Olsen ved Spar Tangen, håper å starte søndagsåpen butikk i løpet av våren/sommer. Spar Tangen har i dag 14 ansatte.

– Vi ligger nær campingplassen på Tangen som er svært populær. Båtfolket utgjør også del av turisttrafikken samtidig som hytteutbyggingen skyter fart sør i kommunen. En søndagsåpen butikk vil være et viktig bidrag for å videreutvikle området som turiststed og boområde.

Olsen sier at søndagshandel vil gi et bedre servicetilbud til fastboende og turister.

Formannskapet delt

Ikke alle i formannskapet ser med blide øyne på at søknaden om søndagsåpen butikk oversendes Fylkesmannen for endelig avgjørelse. Ap er splittet i saken. Varaordfører Trine Lise Stårvik sa at hun er grunnleggende negativ til å dispensere lov om helligdager og helligdagsfred. Stårvik syntes også det er en tynn begrunnelse å sammenligne Tangen med Budor.

Aasa Gjestvang lurte på hvorfor Joker i Brenneriroa i Løten skal ha fortrinn med søndagshandel og ikke Tangen?

Venstre Erik Ringnes spurte i debatten om Ap er i lomma til LO, men det avviste Aps gruppeleder Bjarne H. Christiansen. Han hadde nemlig samme utgangspunkt som varaordføreren og var sterkt i tvil om søndagsåpent på Tangen er innenfor loven, som sier at typiske turiststeder kan gis unntak.

Samtidig pekte Christiansen på at kommunen må gi all mulig støtte til Tangen. Derfor ville gruppelederen under tvil stemme for lovanvendelsen sammen med ordfører Nils A. Røhne.

– Det er opplagt at Tangen får holde søndagsåpen når Tingnes i Ringsaker har søndagsåpne butikker, sa Kirsti Berge, H. Gjestvang sa at politikerne må skille mellom denne søknaden og generell søndagsåpne butikker. Til generell søndagshandel vil også Sp være restriktiv, men innenfor forskriftene som turiststed fyller Spar på Tangen vilkårene. Vi må støtte opp, sa Aasa Gjestvang. Bygdelistas Arild Olsen, støttet rådmannens innstilling om søndagshandel. KrFs Kjell Bjørseth applauderte utvidelsen.

– Å sammenligne Tangen med Trysil og Beitostølen slik vi hører, er i overkant voldsomt, sa han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke