hacklink
buy instagram followers
19. sep
VENTER DEBATT: Utredningen om skolestrukturen i Stange ble tilgjengelig tirsdag formiddag. Kommunalsjef Liv Ingrid Vasaasen og rådmann Stein Erik Thorud venter mye diskusjon og debatt. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Vil slå sammen fem stangeskoler
Barneskolene Solvin, Breidablikk, Åsbygda og Espa, samt Romedal ungdomsskole skal ikke bestå i framtida hvis rådmannens forslag til ny skolestruktur vedtas.

Publisert: 01.nov.2016 10:22
Oppdatert: 01.nov.2016 10:34

Rådmann Stein Erik Thorud og kommunalsjef Liv Ingrid Vasaasen presenterte tirsdag formiddag utredningen for ny skolestruktur i Stange.

I forslaget legges det opp til en ny, stor barneskole i bygget til Romedal ungdomsskole. Rådmannen vil innstille på at skolebassenget rehabiliteres.

– Romedal barneskole vil bli en kraftfull enhet dersom elevene fra Solvin, Breidablikk og Åsbygda lokaliseres hit, sier rådmannen.

Ungdomsskoleelevene på dagens Romedal ungdomsskole foreslås overført til Stange ungdomsskole.

Espa-elever til Tangen

I forslaget som har høringsfrist 10. februar, flyttes elevene fra Espa skole til Tangen. Barnehagen vil også bli flyttet, mens samfunnshuset vil bestå. Hva det nye skolebygget skal brukes til, går ikke fram av utredningen. Etter det HA erfarer har utbygging av eldreboliger vært ønsket på Espa og det kan bety at skolen for eksempel bli ombygget til leiligheter for eldre. Stange kommune mottok over 50 millioner kroner i kompensasjon for at nye E6 tok den gamle Stenby skole. Politikerne sto på gjenoppbygging.

Breidablikk skole på Ilseng er en gammel skole som det er kostbart å rehabilitere. Derfor ønsker rådmannen å flytte elevene til en ny barneskole i Romedal.

124 millioner kroner

Det er hva ombyggingen av Romedal ungdomsskole til barneskole er beregnet å koste. Dette er imidlertid mindre enn hva investeringsbehovene ved de øvrige skolene representerer.

Samtidig kan Vallset skole drives videre og er sikret som fulldelt skole med overføring av elever fra Espa.

Omstruktureringen i stangeskolen omfatter ikke Ottestad-området der elevgrunnlaget er sterkt økende.

Kommunalsjef Liv Ingrid Vasaasen sier forslaget innebærer økt skoleskyss på grunn av lengre avstander. Det er utfordrende, sier hun.

Thorud og Vasaasen håper Stanges befolkning går inn med åpent sinn i skoledebatten.

– Nå har vi en historisk sjanse til å få en skole for framtida. Jeg vil si det slik, alt eller ingenting. Det vil aldri bli en fullgod løsning å gjennomføre deler av denne innstillingen. Det er like viktig å skape en god skole som det økonomiske, sier rådmann Stein Erik Thorud.

Rådmannen og kommunalsjefen sier de venter mye diskusjon og engasjement i månedene framover.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke