20. jul
 
Statsministeren på Hamar
Statsminister Erna Solberg besøkte det nye gründer- og teknologihuset Park på Hamar tirsdag.

Publisert: 04.sep.2018 11:09
Oppdatert: 04.sep.2018 11:11

29. mai åpnet det nye gründer- og næringshuset i Midtbyen park, som har fått navnet Park.

Her har bedrifter og gründere 6.000 kvadratmeter til rådighet.

Avansert utstyr

Huset har det ypperste av utstyr innenfor VR- og AR-teknologi (Kunstig og utvidet virkelighet), og har blant annet landets største og beste Motion Capture-studio, der bevegelser blir filmet og omformet til digital informasjon som kan bearbeides av en datamaskin.

Ambisjonen bak Park er å bidra til flere teknologiarbeidsplasser i regionen, innovasjon og nye bedrifter i spennet mellom VR, spill, undervisning og teknologi.

Teknologireise

Statsminister Erna Solberg (H) er på en teknologireise i Trøndelag, Møre og Romsdal, Hedmark, Oppland og Oslo, og la inn et stopp på Park.

Daglig leder Eli A. Bryhni i Hamar-regionen Utvikling og hennes stab har laget et spennende program for Solberg og hennes følge.

Stor interesse

Etter åpningen i slutten av mai, har Hamar-regionen Utvikling opplevd en enorm interesse for det nye senteret.

Det har vært mange delegasjoner fra kommuner og bedrifter fra landet over som ønsker å se og høre om senteret.

– Vi er kjempefornøyd med mottakelsen så langt. I programmet vi har laget for statsministeren, skal vi vise satsingen i regionen, samarbeidspartnerne og så blir det en befaring med utprøving av utstyr. Vi ønsker å bekrefte regionen som ledende innen spil og VR/AR, og viser noen mulighetene dette har innen både privat og offentlig sektor, sa Bryhni da HA omtalte statsministerbesøket 24. august.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke