buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
SKJENKESTOPP: Hamar har regionens tidligste skjenkestopp, noe som bejubles av politiet. Nå er det strammet inn på anledningen til å gi dispensasjon. FOTO: TROND LILLEBO
 
Strammer inn unntaksregel
Hamar kommune forlanger nå at arrangementet trekker mer enn 1.000 mennesker for å gi utvidet skjenketid til byens utesteder.

Publisert: 04.nov.2017 10:41
Oppdatert: 04.nov.2017 10:42

Hamar utmerker seg i regionen med tidlig skjenkestopp.

Mens alkohollovens maksgrense for skjenking på utestedene er til klokken 03.00, må Hamars utesteder stenge kranene klokken 01.30 (utestedene får ha åpent til 02.00).

Det var tilbake i 2008 at kommunestyret vedtok den tidlige stengningen, etter oppfordring fra politiet. Den tidlige skjenkestoppen ble videreført av kommunestyret både i 2012 og 2016.

Unntaksregel

Men i 2016 ble det vedtatt en anledning til å gi dispensasjon fra skjenketiden i forbindelse med gjennomføring av større arrangementer med spesiell betydning for Hamar.

Det har blitt gitt slike dispensasjoner i forbindelse med de store konsertene Hamar kommune har arrangert på Stortorget, men også skøyte-VM og idrettsgallaen. Også ved Toto-konserten på Tjuvholmen ble det gitt slik dispensasjon.

Utglidning

Men i det siste har kommunen fått flere slike unntakssøknader, og administrasjonen så seg nødt til å utforme nye føringer som ble lagt fram for sist formannskap.

For eksempel søkte Sportsbaren om utvidet skjenking i forbindelse med visning av Super Bowl-finalen i amerikansk fotball på storskjerm. De fikk nei.

I de nye føringene slås det fast at arrangementet det søkes om forlenget skjenketid i forbindelse med må ha en karakter som bidrar til å markere Hamar på kartet, internasjonalt, nasjonalt eller regionalt.

Minst 1.000 mennesker

Videre slås det fast at et enkeltarrangement må trekke mer enn 1.000 mennesker for at dispensasjon kan gis.

Det betyr trolig at både nyvinningen Oktoberfestivalen og Hamar ølfestival kan søke om forlengelse, dersom de ønsker det.

Arrangementet må også gi effekt og synergier for Hamar/sentrum. Målgruppen skal primært være et voksent publikum.

Det skal ikke gis utvidelse i forbindelse med arrangementer som retter seg mot barn og unge.

Formannskapet stilte seg enstemmig bak forslaget til nye føringer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat