23. okt
 
Strømmer til mart`n
Amerikansk countryrock, tivoli, andeløp, folkeliv, mat og drikke og annen underholdning får brumunddølene til å strømme ut i gatene.

Publisert: 17.aug.2018 22:06
Oppdatert: 17.aug.2018 22:22

Som vanlig kommer Dala-mart`n, skolestart og vepsen omtrent samtidig. Alle som samlet seg ved HAs kakeservering i formiddag, fikk merke det. Barn og foreldre på siste handletur før skolestart i forbindelse med Dala-mart`n og vepsen som endelig kunne ønske meliskringla til HA velkommen tilbake.

Det summet riktig så fint rundt HAs stand da brumunddølene i Darkwood Boys spilte en akustisk konsert foran hjemmepublikummet.

God amerikaner

Og mer trøkk i sakene skulle det bli da Ry Bradley gikk på torgscenen med sitt band og gjorde en lang og flott konsert mens publikum hygget seg i solnedgangen med både det ene og det andre i glassene.

Da Bradley og bandet gikk på scenen ved 20-tiden var det mange som hadde sikret seg plasser ved restaurantene på torget.

Ellers var det god plass på torget ved begynnelsen av konserten, mens flere og flere forbipasserende samt noen litt sene tilskuere kom til etter hvert som konserten utartet seg, og det ble tilslutt et godt oppfylt torg denne fredagskvelden.

De oppmøtte fikk høre god og autentisk amerikansk country, og en norsk-vennlig musiker som til og med forsøkte seg på noen norske gloser.

Musikkskole på nes

Den amerikanske countrymusikeren har lagt sin elsk på Brumunddal og har denne sommeren en musikkskole for ungdom på Silver Rock på Nes.

I samarbeid med Ringsaker kommune og lokale musikere gir Bradley mange ungdommer en unik mulighet i uka som kommer. Det blir undervisning i sang, gitar, bass og trommer.

LES OGSÅ: Håper på mart’ns- fest i Brumunddal

Livlig park

Mens det nokså voksne publikummet koste seg med country-konsert på torget, holdt den yngre garde liv i Lekeparken/Broparken på andre siden av Brumunda langt ut på kvelden.

Ungdommer på sykler, barn med sparkesykler, og foreldre med barnevogner skapte en trivelig stemning i parken, til Brandley og co’s countrymusikk som bakgrunnsmelodi.

Fra tid til annen var det også enkelte som benyttet seg av den mindre travle tiden av døgnet til å teste karusellen som er satt opp i Broparken for anledningen.

Tett program

Lørdag kan Brumunddal sentrum by på et tett og spennende program. Fra klokken 10 til 12 serveres det gratis frokost på torget, og fra klokken 11 til 17 kan man besøke en cowboylandsby i gågata, hvor det blant annet blir gullgraving, ansiktsmaling, lassokasting og smykkelaging.

Det blir dessuten andeløp med trekning i regi av Lions, gateløp for store og små i joggesko og masse underholdning fra torgscenen - deriblant allsang med Bernt Torp fra klokken 16.

LES OGSÅ: HA-tavla: Se her hva som skjer i helgen 18. og 19. august

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke