16. jul
NYTT GULL: Marit Bjørgen tok et nytt VM-gull på 10-kilometeren i Lahti.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 
Suverent VM-gull til Bjørgen
Marit Bjørgen knuste utfordrerne og tok VM-gull på 10 kilometer klassisk foran Charlotte Kalla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Publisert: 28.feb.2017 14:09
Oppdatert: 28.feb.2017 14:20

Bjørgen tok ledelsen fra første mellomtid, og det ble tidlig tydelig at langrennsveteranen skulle ta sitt 16. VM-gull.

– Det var et fantastisk løp. Dette var en av favorittdistansene min før vi kom hit, og så klarte jeg det. Jeg er så glad, sa Bjørgen i et intervju med VM-arrangøren kort tid etter målgang.

36-åringen var hele 41 sekunder raskere enn Charlotte Kalla, den svenske tittelforsvareren på distansen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen på bronseplass var 55,5 sekunder bak lagvenninnen Bjørgen.

– Fy fader, Astrid. Det var bra disponert, lød det fra Bjørgen da hun møtte lagvenninnen i målområdet.

Heidi Weng kjempet også for medalje, men endte nesten 20 sekunder bak Jacobsen på fjerdeplass. Ingvild Flugstad Østberg var ytterligere 21 sekunder bak og ble nummer åtte.

Med to medaljer kan de norske jentene glemme fiaskoløpet på 10-kilometeren i Falun-VM for to år siden. Da smurte nordmennene seg helt bort og havnet langt nede på resultatlistene i Kallas gulløp.

(NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke