buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Stilte spørsmål: Anette Trettebergstuen (Ap).
 
Svar fra Solvik-Olsen
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) forholder seg til en traséavklaring for jernbanen gjennom Hamar høsten 2020.

Publisert: 20.nov.2017 21:29
Oppdatert: 20.nov.2017 21:34

11. august var statsminister Erna Solberg og flere statsråder på Skibladnerbrygga og sa at regjeringen var positiv til den østre jernbanetraseen, men at det trengtes flere utredninger.

Det ble da antydet at disse utredningene skulle være ferdig til jul i år.

Fra jul til 2020

Men da jernbanedirektør Elisabeth Enger deltok på et møte i Hamar kommune 16. oktober, opererte hun med en tidsplan på 2020 for når en beslutning ville være fattet.

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) har spurt samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) om tidsplanen for trasévalget gjennom Hamar.

Nå har svaret kommet, og svaret bekrefter i bunn og grunn det Enger sa på møtet i oktober, at et trasévedtak kan bli fattet i Hamar kommune høsten 2020. Da kan dobbeltspor til Lillehammer bli ferdigstilt i 2034.

– Oppnår det samme

Statsråden påpeker at et dobbeltspor kun fram til Åkersvika innen 2024, gjør det mulig å oppnå samme frekvensøkning som dobbeltspor helt til Hamar stasjon, og med liten forskjell i reisetid.

Solvik-Olsen mener det er viktig å ha respekt for de faglige anbefalingene fra Bane Nor, de lokale vedtak om trasé og kompleksiteten i saken.

Traséusikkerheten gjør at Hamar kommune må båndlegge to traseer i sin nye kommuneplan.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat