buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Svinestien i Åkersvika er fjernet
Hamar kommune har ryddet unna to boplasser, sprøytespisser og søppel i Åkersvika. HOA er fornøyd, men har mer på ønskelista.

Publisert: 14.aug.2017 18:37
Oppdatert: 14.aug.2017 18:46

Hamar Arbeiderblad omtalte første gang de ukoslige forholdene i Åkersvika rundt Vikingskipet 6. juli. På en befaring med driftssjef Jon Andersen i HOA, ble det funnet ulovlige etablerte boplasser, mange sprøyespisser og mye søppel.

Den gang omtalte Andersen det hele som «ikke særlig vakkert».

Hamar kommune lovet å ta tak i problematikken, og etter en purring fra Andersen i HA 28. juli, var kommunen på plass med ryddemannskaper for to uker siden. Med bistand fra politiet fikk man fjernet sprøyter, knust glass, søppel og to boplasser.

- Nå har det blitt kjempefint, rapporterer en fornøyd Andersen til HA mandag.

ØNSKER Å RYDDE STI

HOAs driftssjef tror problemene med forsøpling og uønsket bosetting i området, kunne vært mindre hvis det var mer aktivitet.

- Disse leirene er attraktive fordi de ligger så isolert. Man er nødt til å gå kontrollrunder for å se om det er etablert noe, sier Andersen.

Derfor har han et ønske:

- Det er en tursti som starter borte ved Stangebrua, og som så går videre på baksida av Vikingskipet langs med Mjøsa, før den ender ved Meieribrua. Den har grodd til. Hvis noen tar tak, og rydder den, så er det et ønske. Jeg er av den oppfatning av at jo mer aktivitet det er rundt Vikingskipet, jo mindre tull blir det, sier driftssjefen.

MÅ UNDERSØKE

HA sender ønsket om ryddet sti videre til assisterende rådmann i Hamar kommune, Terje Halvorsen. Han svarer slik på spørsmålet:

- Dette må jeg eventuelt undersøke. I og med at det er et verneområde, kan vi ikke uten videre gjøre dette, skriver Halvorsen i en SMS til HA.

Men han fastslår at kommunen fremover skal følge med i Åkersvika, og andre områder hvor det er fare for ulovlige boplasser. 

- Kommunen vil følge med på de områdene hvor kommunen er grunneier og har ansvaret, forteller Halvorsen.

- IKKE VANLIGE TURISTER

Driftssjef Andersen er iallefall overbevist om at folk vil bruke stien, hvis den blir ryddet.

- Jeg synes det er en trivelig sti, men det er et villniss å gå der nå. Det hadde vært kjempefint å rydde stien, og fått den tilbake, så folk kan bruke den mer, mener Andersen.

Stasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon bekrefter til HA at politiet bisto Hamar kommune i opprydningsaksjonen. Han kommer også inn på tanken om å rydde i kratt og busker, for å gjøre området mer oversiktelig.

- Jeg sa det i fjor også, at man burde vurdere å rydde og pynte litt, sier Lier, og minner om at de ulovlige leirene gjerne er forbundet med uønsket aktivitet:

- For det første er det ikke lov å campere og ta opphold i området. Dette drar med seg kriminalitet, det er ikke vanlige turister vi snakker om her, sier stasjonssjefen. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat