buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Sykehus-debatten engasjerer
Sykehusene i Innlandet står foran store omveltninger på kort og lang sikt, og befolkningen på begge sider av Mjøsa lar seg engasjere.

Publisert: 09.nov.2016 22:21
Oppdatert: 09.nov.2016 22:40

Facebook-gruppa «Bevar Neo, Føde/Gyn og Barn Elverum!» hadde onsdag formiddag i overkant av 16.000 medlemmer, og nesten 10.000 har signert et opprop med samme budskap på underskrift.no.

Også budskapet om at det på lengre sikt brenner et blått lys for tilbudet ved Hamar sykehus engasjerer, og mange tok til ordet på Hamar Arbeiderblads Facebook-side tirsdag. Pasienter ved Hamar sykehus er også bekymret for framtida.

– Hadde det ikke vært for behandlinga jeg har fått her på Hamar sykehus, hadde jeg rett og slett vært borte, forteller Henning Stavnhaugen fra Gjøvik.

vil ha dagens struktur

Opplendingen går nå til behandling en gang i halvåret på Hamar og plages ikke av milene over Mjøsbrua. Han er først og fremst bekymret for at det skal bli færre arbeidsplasser om Sykehuset Innlandet på sikt velger å samle seg om et hovedsykehus ved Mjøsbrua.

– Jeg tenker at det ikke blir flere arbeidsplasser med et storsykehus. Vi bør bevare dagens struktur tilnærmet slik som det er, mener Stavnhaugen.

– Skal vi spare penger, bør vi ikke spare på helse, sier han.Stavnhaugen får støtte av Ingvald Undseth fra Rendalen, som går til behandling både på Elverum og Hamar sykehus. Han oppfatter dagens tilbud som gode, og han er redd for at morgendagens ikke skal bli like bra.

– Jeg har fått med meg at de er i ferd med å gjøre noe med tilbudet på Elverum. Det er dårlig. Vi kan ikke bare sitte å godta alt. Det legges ned nok som det er. Jeg vil gjerne ha det slik som det er i dag, og er opptatt av at folk skal ha et tilbud i nærmiljøet, mener rendølen.

vil ha hovedsykehus

Divisjonsdirektør ved sykehuset Hamar-Elverum Øyvind Graadal forstår at det for mange kan være vanskelig å følge med på to parallelle prosesser.

– Jeg forstår i hvert fall at de kan bli forvirret. Det kan være vanskelig nok for oss selv å følge med i to prosjekter samtidig, sier Graadal og sikter til både den langsiktige omstruktureringen av sykehusene og på kort sikt omorganiseringen som en følge av krevende økonomi.

– Derfor vil jeg at prosessen med ny sykehusstruktur bør avgjøres og komme i gang fortest mulig. Da vil det være lettere å akseptere midlertidig omorganisering, sier Graadal.

Han mener det beste er å bygge et hovedsykehus ved Mjøsbrua.

– Jeg håper administrerende direktør Morten Lang-Ree i Sykehuset Innlandet torsdag kommer med en anbefaling om et hovedsykehus. Hvis man bygger et nytt sykehus ved Mjøsbrua med komplett behandlingstilbud, vil det også være bra for Hamar, og alle andre. Ingen av sykehusene i Innlandet er framtidsrettet, og ingen av sykehusene er komplette sykehus, sier Graadal.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat