21. aug
 
Frelsesarmeen takker butikker som oppfordrer kundene til å gi
Frelsesarmeen takker og bukker etter at Hedmarkens største - og kanskje aller minste - Kiwi-butikk har gått sammen om en utfordring til kundene: Gi en ting eller to av det du har kjøpt til folk som ikke har så mye!

Publisert: 30.nov.2017 14:51
Oppdatert: 30.nov.2017 15:01

- Dette er et kjempeflott tiltak som vi ikke har sett maken til. Bare her i Hamar har vi over 100 personer som vil få glede av maten som kommer fra kundene til disse butikkene!

Det sier Kristin Dahl (23), sosialarbeider ved Frelsesarmeen i Hamar til HA (se undersak).

Torsdag var hun på Utfarten Mat øverst på Hamar vest.

Der har den unge kremmeren realisert en idé han innrømmer å ha rappet fra andre.

Samfunnsansvar

- Jeg leste om at noen hadde gjort noe lignende i Tønsberg. Så tenkte jeg at dette kunne være noe vi i Hamar-området også burde kunne få til, sier butikksjef Stian Andrå (30) fra Vallset i Stange.

Han understreker følgende:

- Jeg mener at vi som driver butikk bør ta mer samfunnsansvar. Gjennom denne innsamlingen kan vi bidra til mange får en bedre jul, sier Andrå.

1.500 kroner på kort tid

Sist fredag satte han fram en handlevogn med plakater som sier at at kundene er hjertelig velkomne til å legge noe fra egen handel i den spesielle handlevognen og at varene går til Frelsesarmeens fordeling.

Siden handlevogna med de tydelige beskjedene er satt like innenfor inngangsdørene, så får de fleste med seg oppfordringen allerede på veg inn.

Innsamlingen har allerede resultatert i at varer for om lag 1.500 kroner - alt sammen førsteklasses produkter med normal holdbarhet - er klare til overlevering.

I tillegg til det som ligger i handlevogna plasserer Andrå og staben fortløpende pølser, sosissser og andre kjølevarer i egen boks på kjøla.

DAVID FIKK MED GOLIAT

For å få mer effekt av aksjonen tok kjøpmannen på en av distriktets Kiwi-butikker kontakt med butikksjefen for den aller største:

- Jeg sa ja med en gang. Vi vil gjerne hjelpe til slik at flere kan få en god julehøytid. Nå kan folk gi bort varer til Frelsesarmeen også hos oss, sier Per Arne Petersen (36) fra Ottestad/Lillehammer som leder Kiwi-butikken på CC Mart’n i Hamar.

- Vi oppfordrer gjerne andre kjøpmenn til å gjøre dette, sier de to butikksjefene og legger til:

- Og så er det jo litt moro at David og Goliat samarbeider.....

120 BRUKERE

Om lag 120 personer er registrerte brukere av Frelsesarmeens tilbud bare i Hamar.

– Du ville ha blitt overrasket hvis du visste hvem som kommer til oss for å få hjelp. Noen av dem kan godt være din nabo!

Det sier Kristin Dahl.

I ett år har hun jobbet som sosialarbeider hos Frelsesarmeen i Hamar. Torsdag takket hun to Kiwi-kjøpmenn (se hovedsaken) for hjelpen hun vet kommer. Mandag henter hun de første leveransene av mat – gitt bort av vanlige butikkunder hos Utfarten Mat og Kiwi på CC Mart’n.

RUSMISBRUKERE OG FAMILER

– Mandag har vi har fast utlevering. Cirka 50 kommer hver dag. Bare i Hamar er det om lag 120 registrerte mottakere, sier Dahl.

– Hvem er brukerne?

– Alle slags mennesker. Det er alt fra enslige rusavhengige til barnefamilier, sier Dahl og understreker følgende:

– Det er flott at mange bidrar til at brukerne får noe ekstra til jul!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke