27. apr
Tapte knepent: Mikael Brønmo Hansen (t.v.), skip Olav Kringlebotn og Even Galåsen, hadde ikke marginene på sin side mot Lillehammer.
Foto: Pål Jacobsen
 
Tapte prestisjekampen
Det ble 5. plass til Hedmarken Curlingklubb i junior-NM i bronse. Gutta var skuffet over det, men spilte helt jevnt med både sølv- og bronsevinneren.

Publisert: 13.jan.2018 15:47
Oppdatert: 14.jan.2018 17:07

Hedmarken Curlingklubb - Lillehammer Curlingklubb 4-5

Da Lillehammar fikk egen curlinghall, reiste Ådne Birketveit, Mattias Brænden og Jens Grasbakken Løkken til Lillehammar. Alle tre kommer fra Moelv. 

Olav Kringlebotn, Even Galåsen og Mikael Brønmo Hansen, valgte å bli i Vikingskipet, men der ble de ikke lenge. Da den nye curlinghallen dukket opp i Stange, var veien kort for curlingtalentene.

Nå møttes de til kamp i det innledende spillet i junior-NM, og kampen var utrolig viktig for begge lag etter at rivalene hadde vunnet begge sine to første kamper mot Bjørnstad fra Oppdal og Mellbye fra Jar. Det var altså en ren puljefinale vi fikk se lørdag ettermiddag.

Skuffet

Vinneren av kampen gikk nemlig direkte til semifinalen, taperen måtte spille en ekstra kamp (kvartfinale) før de kunne spille i semifinalen.

Skip Olav Kringlebotn var veldig skuffet etter tapet.

- Utrolig surt tap, for denne kampen kunne vi vinne. Vi gjorde noen feil underveis, som irriterer meg voldsomt. Vi møtte et bra lag, men jeg føler av vi burde ha vunnet. Vi startet svakt, men kom sterkere og sterkere. Lillehammer hadde siste stein i siste runde. Vi lå bra til og kun en perfekt stein av Lillehammers skip Mathias Brænden ødela for oss, sier en skuffet Olav Kringlebotn.

I kvartfinalen ble det også en jevn batalje for Hedmarken-gutta mot Wolan fra Trondheim som de også har mange spennende kamper mot. Dessverre var ikke marginene på Hedmarken-guttas side i denne kampen heller.

Med 4-4 før åttende og siste omgang ble det spennende til siste stein, men Trondheim-laget utnyttet fordelen av å ha nettopp siste stein og vant 5-4.

Dermed endte Kringlebotn-laget fra Hedmarken Curlingklubb på 5. plass i NM.

Gull til Lillehammer

Seieren gikk til slutt til Høstmælingen etter at de slo Wolan 5-4 i finalen. Bronsen gikk til Lillehammer-laget Brænden etter at de slo de store forhåndsfavorittene Ramsfjell 3-1 i bronsefinalen. Det er likevel Ramsfjell som skal representere Norge i junior-VM på bakgrunn av at de har vært det beste norske  juniorlaget totalt denne sesongen.

Jenteklassen ble vunnet av Lillehammer-laget Ramsfjell¨.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.