buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Tar vare på matjorda
Grunneierne i Stange, Hamar og Ringsaker skal få tilbake så mye som mulig av den gode matjorda som graves opp langs E6.

Publisert: 12.okt.2017 16:16
Oppdatert: 12.okt.2017 16:16

Torsdag formiddag var to gravemaskiner i full sving med å fjerne jordmasser fra området øst for Kåterudkrysset i Ottestad. Et stort antall lastebiler kjørte i skytteltrafikk for å frakte vekk tunge lass med jord, stein og grus.

En gulkledd arbeidskar fra Geoplan 3D forteller at man deler inn jorda i kategori «A» og «B». Det øverste A-laget består av 30 cm med god og fruktbar matjord som tas vare på. Det nederste B-laget består av grovere masse som fraktes vekk for å brukes til andre formål.

All matjord blir lagret på den eiendommen den hører til på. Bare i Ringsaker skal Dobloug Entreprenør grave opp 126.000 kvadratmeter permanent ervervet areal, i tillegg til 85.000 kvadratmeter som grunneierne får tilbakeført når byggingen er ferdig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat