20. mai
HASJ OG VÅ­PEN: Man­nen had­de blant an­net med seg en gass­pis­tol og 670 gram hasj da han ble tatt på fers­ken om bord på et re­gi­on­tog på Stan­ge i fjor høst.IL­LUST­RA­SJONS­FO­TO: Chris­ti­an E. Berg­heim
 
Hamarsing dømt etter å ha blitt tatt med dop på toget
En mann i slutten av 20-årene fra Hamar er dømt til fengselsstraff etter å ved flere anledninger ha kjøpt, solgt, brukt og vært i besittelse av ulike typer narkotika.

Publisert: 26.jan.2018 20:31
Oppdatert: 26.jan.2018 20:37

Sommeren og høsten 2017 ble Hamar-mannen tatt for flere tilfeller av omsetning og besittelse av narkotika. En sommerdag i juli avdekket politiet blant annet at mannen oppbevarte nokså betydelige mengder av MDMA, marihuana, hasj og GHB hjemme i leiligheten.

I forkant hadde han også klart å skaffe 150 gram amfetamin, som han senere hadde solgt til en eller flere ikke navngitte kunder i Hamar-området.

I september ble mannen tatt med 670 gram hasj om bord på et tog idet det passerte Stange. I tillegg hadde han mindre mengder av både metamfetamin, amfetamin, LSD, marihuana og et titalls ulike reseptbelagte tabletter.

Mannen hadde også med seg en gassdrevet pistol, noe som ikke er tillatt på offentlig sted.

I tillegg til kjøp, salg og besittelse har mannen også blitt tatt for bruk av narkotika, deriblant både MDMA, amfetamin, cannabis, LSD og GHB.

Tilsto alt

Med et så tydelig og omfattende bevismateriale hadde mannen ikke så mye annet valg enn å legge alle kortene på bordet. Under rettssaken i tingretten avga han en uforbeholden tilståelse.

Mannen bor til daglig i Hamar, men har de siste månedene vært fengslet i påvente av rettssaken.

25. januar konkluderte Hedmarken tingrett med at hamarsingen i 20-årene må dømmes til to år og to måneder i fengsel. Ett år og åtte måneder gjøres betinget med en prøvetid på fire år, forutsatt at mannen gjennomfører et såkalt narkotikaprogram med domstolskontroll.

Etter at 142 dager i varetekt er trukket fra, blir det ikke igjen så mange dager bak murene.

Straffet for gjentakelse

Prøvetiden ble doblet fra to til fire år, og dette er en direkte konsekvens av at mannen ved gjentatte anledninger har brutt narkotikaloven de siste årene.

Befatningen med amfetamin omtales som det mest alvorlige av de mange tiltalepunktene, men også oppbevaringen av blant annet hasj og MDMA beskrives som skjerpende og innvirkende på straffeutmålingen.

Mannen fikk torsdag forkynt dommen, men det er ikke kjent om han har vedtatt eller anket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.