buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
STOCKHOLM: Slik så det ut i Stockholm lørdag morgen, dagen etter terrorangrepet. Her går to politifolk gjennom gatene. Foto: Markus Schreiber / TT / NTB Scanpix
 
Terroren har rammet igjen
Igjen har terroren rammet. Denne gangen er det vårt naboland Sverige som er i sorg.

Publisert: 09.apr.2017 22:24
Oppdatert: 10.apr.2017 06:56

Fire mennesker har mistet livet, etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde og angrep blindt. Vi er etter hvert vel kjent med framgangsmåten. Den antatte gjerningsmannen som er pågrepet, har islamistiske synspunkter og har hyllet IS på sosiale medier. Firebarnsfaren sikrer seg en plass i historien. Han står i den etter hvert lange rekken av menn som angriper uskyldige mennesker i et forsøk på å lamme et åpent samfunn.

Det er nettopp denne åpenheten som gjør oss utsatt for terroren. Vi kunne selvsagt beskyttet oss mer, ved å legge andre restriksjoner på hvordan individene i et demokrati skal leve sitt dagligliv. Men vi ønsker ikke det. Vi vil kunne gå fritt på gaten, handle, gå på kafé, gå på en fotballkamp eller se en teaterforestilling når og hvor vi måtte ønske. Det er denne åpenheten terroristene utnytter, men som vi ikke gir fra oss. Det ville være det ultimate knefall for dem som bekjemper demokratiet med alle midler.

Oppfordringen fra IS om at enkeltpersoner skal gjennomføre aksjoner, uten at det er planlagt fra noe hold, har åpenbart gjenklang hos mennesker som ikke har funnet sin plass i samfunnet. Angrepene retter seg hele tiden mot store menneskemengder. Det gjør det nærmest umulig å beskytte seg. Svaret er derfor at terroren må bekjempes med langsiktige tiltak. Utvisning av asylsøkere som ikke har fått opphold. Etterretningsarbeid for å kartlegge personer som kan tenkes å gjennomføre terrorhandlinger.

De som driver rekruttering til IS, må stilles for retten og settes i fengsel. Og ikke minst er inkluderingsarbeidet viktig. Vi må ikke tillate at muslimer generelt blir utstøtt fra samfunnet. Det gjør det så mye lettere for terrororganisasjonene å rekruttere nye terrorister som gjennomfører dødbringende aksjoner, som vi nå har sett i Stockholm.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat