22. jun
RIB­BET FOR TRÆR: Slik ser det nå ut fra Nes­ve­gen i ret­ning Pel­ler­vi­ken og Bru­mund­dal. Langs ve­gen er trær­ne hogd for å gjø­re plass til an­leggs­ma­ski­ne­ne som kom­mer i no­vem­ber.ALLE FOTO: Chris­ti­an E. Berg­heim
 
Tidligere byggestart i Ringsaker
Allerede i november begynner Veidekke arbeidet med å bygge firefelts E6 mellom Arnkvern og Moelv. Byggestans fra fredag til søndag skal sikre god flyt og minimalt med kø i helgene.

Publisert: 12.okt.2017 16:16
Oppdatert: 12.okt.2017 16:34

Nye Veier har åpenbart ikke tenkt å bruke mer tid enn høyst nødvendig når nye E6 skal bygges ut på den 43 kilometer lange strekningen fra Kolomoen til Moelv. Arbeidet mellom Stange og Hamar er allerede godt i gang, og nå er det snart klart for byggestart også i Ringsaker.

Les også: Utbyggingen begynner i november

Torsdag opplyser Nye Veier at byggingen mellom Arnkvern og Moelv vil komme i gang allerede i løpet av november. Den tidlige byggestarten gjør at vegen kan fullføres helt til Moelv allerede i desember 2020, sju måneder tidligere enn planlagt.

Fjerner de siste trærne

Det første arbeidet starter mest sannsynlig i områdene rundt Bergshøgda, Brumunddal og Økelsrud. I tillegg skal Veidekke etablere en større anleggsrigg på Granerudjordet i Brumunddal.

Torsdag formiddag var HA ute på E6 i Ringsaker for å se etter de første sporene av byggingen. Foreløpig er det relativt rolig, men ennå jobber skogsmaskiner med å fjerne trær og røtter langs vegen. En og annen gravemaskin er i gang med å bearbeide grunnen, men det store innrykket av maskiner starter først om noen uker.

Helgefri skal sikre flyt

De siste dagene har Nye Veier tilbrakt sammen med Veidekke på Høsbjør i Brumunddal. Her har partene finpusset planene, delt informasjon og etablert felles mål for utbyggingsprosjektet. Blant annet er det et felles ønske om å skape best mulig trafikkflyt på E6 gjennom anleggsperioden. For å få til dette planlegger Veidekke å gjennomføre firedagersuker med intens byggeaktivitet fra mandag til torsdag.

– Dette betyr minst mulig ulemper når det er flest biler på E6 i forbindelse med weekendtrafikken på fredager og søndager, sier Nye Veiers prosjektdirektør Øyvind Moshagen.

Moshagen er også opptatt av å sikre et godt samarbeid med utbyggerne. Under samlingen på Høsbjør deltok rundt 50 personer for å bli kjent, finne løsninger og se på muligheter.

– Ved å gjøre det på denne måten bygger vi tillit mellom Veidekke og Nye Veier på en rask og god måte. Vi er sikre på at vi holder konfliktnivået lavt ved at vi allerede nå snakker om hvordan vi skal løse vanskelige saker. Vi er enige om å hjelpe hverandre maksimalt for å sikre at byggingen av Arnkvern–Moelv blir vellykket, sier Moshagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.