19. aug
NY ROLLE: Anders Baasmo Christiansen klar som Don Juan på Nationaltheatret. Foto: Nationaltheatret
 
Tilbake på teateret: Anders som Don Juan
En ny stor rolle på teateret for Anders Baasmo Christiansen. Nå som Don Juan på Nationaltheatret.

Publisert: 12.nov.2016 08:45
Oppdatert: 14.nov.2016 08:07

«Opplev Anders Baasmo Christiansen som legenden og storsjarmøren Don Juan», skriver Nationaltheatret på sin hjemmeside. Det er premiere i slutten av februar.

 Regissør er Runar Hodne.

 Nationaltheatret presenterer Don Juan slik:

«Don Juan er mannen vi både elsker og hater, deilig dekadent, tiltrekkende, eksentrisk og forførende. Han er en jovial fyr som sier det damene vil høre – og nedlegger dem i et forrykende tempo. For Don Juan er skjønnhet og kjærlighet forgjengelig – og derfor tilgjengelig.»

Og:

 «Han forsøker verken å skjule eller unnskylde sin skamløse opptreden. Han er den eneste som aldri ljuger. Gjennom sin egen tilsynelatende mangel på moral, avdekker han omgivelsenes dobbeltmoral.»

Og:

«Don Juan er en påminnelse om det evig forføreriske som blåser gjennom historien – i et utall former og utgaver, både i litteratur og populærkultur.»

I et lørdagsintervju i Aftenposten sier Anders Baasmo Christiansen selv om rollen:

- Jeg tenker at Don Juan er en som forelsker seg lett. Han har et veldig avslappet forhold til samfunnets normer og regler. Selv om Don Juan er en drittsekk på mange måter, så handler det om å finne en varme og en menneskelighet. Det er det jeg leter etter hos alle karakterene jeg spiller.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke