21. nov
RAMMES: Loco-butikken på CC Hamar.
FOTO: John Arne Holmlund
 
Maxi, Mølla og CC rammes av stor kosmetikk-konkurs
Styret i Cosmetic Group, som eier og driver de to kosmetikkjedene Vita og Loco, har innlevert konkursbegjæring. I alt 1.300 ansatte er berørt.

Publisert: 21.okt.2019 10:07
Oppdatert: 21.okt.2019 11:54

Kjedene har slitt med svakere vekst og fallende lønnsomhet. Til tross for økt satsing på netthandel og digitalisering, reposisjonering av Vita og etablering av lavpriskonseptet Loco, har de ikke klart å snu utviklingen.

– Detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder, skriver administrerende direktør Kristina Johansson i en pressemelding.

Styret har konkludert med at forutsetningene for videre drift ikke lenger er til stede og har sendt konkursbegjæring til Oslo tingrett.

Beslutningen berører kjedene Vita og Loco med 300 ansatte ved hovedkontoret i Oslo og logistikkvirksomheten i Mjøndalen. I tillegg kommer de 23 egeneide Loco-butikkene og 207 franchisedrevne Vita-butikkene med i alt 1.000 ansatte.

Styret håper det kan være grunnlag og interesse for at hele eller deler av virksomheten kan drives videre etter konkursen.

Rammer lokale butikker

Vita har filialer både på Maxi Storsenter, CC Hamar og Mølla i Brumunddal. Loco har filial på CC Hamar.

Maxi-senterleder Christopher Castberg bekrefter overfor HA at han er informert om konkursen i eierselskapet, men at det ennå er for tidlig å si noe mer om konsekvensene:

– Det er fortsatt veldig ferskt. Jeg fikk nettopp en e-post, sier Castberg i en kort kommentar.

På CC Hamar uttaler senterleder Nina Utkilen dette:

– Vi avventer situasjonen og nærmere informasjon.

Forsøkte å snu utviklingen

I løpet av 2019 har ledelsen, styret, eiere og långivere arbeidet med ulike alternativer for å redde selskapet, uten å lykkes.

– Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital – og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, sier Kristina Johansson.

Bobestyrer Tom Hugo Ottesen i advokatfirmaet Kvale uttaler dette i en pressemelding:

– Teamet vårt jobber på spreng for å forsøke å få en løsning med en kjøper i løpet av dagen. Butikkene holdes åpne mens forhandlingene pågår, sier Ottesen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke