23. okt
SYKKELBY: Rådmannen i Ringsaker vil kjøpe flere utleiesykler til Moelv og Brumunddal.
 
Trør til med flere utleiesykler
Ringsaker kommune vil investere 350.000 kroner i flere utleiesykler og flere sykkelparkeringer.

Publisert: 12.okt.2018 13:27
Oppdatert: 12.okt.2018 13:32

Rådmannen vil bruke 60.000 kroner på innkjøp og merking av flere utleiesykler i Brumunddal, Moelv og Tingnes. Dette og flere sykkelparkeringsplasser i byene skal til sammen koste 350.000 kroner. Politikerne vil neste onsdag få saken til behandling.

Brumunddal ble som kjent sykkelby i 2014 og målet er å få flere til å sykle og gå i stedet for å kjøre bil. Det er en nasjonal trend at det blir flere sykkelbyer og investeringer i utleiesykler, som også kommer tilreisende til gode.

Men noe av utfordringen med utleie av sykler er organiseringen av ordningen. Kommunen har i dag ikke enheter i Brumunddal og Moelv som naturlig drifter et slikt utlån. På Tingnes er det lagt til rette for en utleieordning av elsykler for 250 kroner per dag. Ordningen driftes av Infoteket.

Nå foreslår rådmannen en utleieordning som skal driftes av servicekontorene i Brumunddal og Moelv. Det skal kjøpes inn tre sykler i hver av byene som et startskudd på ordningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke