Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Tilsyn: Lederen i beitelaget i Løten og Vang, Aasmund Granberg, førte i går tilsyn på saueflokken sin på Budor. Den jaktede ulven befinner seg mest sannsynlig sør i Løten, i Mosjøen-området, sier Granberg.
FOTO: Trygve Norum-Lunås
 
Ulv jaktes sør i Løten
Det pågår nå jakt for å ta ut en ulv som har forsynt seg av beitedyr i Løten. Ulven ble sist observert av et viltkamera ved Mosjøen natt til onsdag.

Publisert: 18.jul.2018 11:21
Oppdatert: 18.jul.2018 22:12

Fredag 13. juli ble et lam funnet med dødelige bittskader ved Vensætra i Løten. Også tidligere har det blitt funnet dyr med lignende skader i området.

Samme dag søkte Løten og Vang beitelag om fellingstillatelse på en ulv som har laget trøbbel for lokale bønder i og rundt Løten.

Etter at Statens Naturoppsyn (SNO) kunne bekrefte at lammet hadde blitt drept av ulv, ga Fylkesmannen i Hedmark tillatelse til å jakte på ulven.

Her er Fylkesmannens konklusjon:

– Ut fra en samlet vurdering med vektlegging av potensialet for framtidige skader dersom ulven fortsatt oppholder seg innenfor beiteområdene til Løten og Vang beitelag, samt tilgrensende beiteområder, gir Fylkesmannen tillatelse til skadefelling på én – 1 – ulv innenfor et nærmere avgrenset område og tidsrom som framgår av vilkårene for tillatelsen. Løten kommune får ansvaret for å lede gjennomføringen av fellingsforsøket.

Fellingsområdet er avgrenset til Løten kommune sør for riksveg 25, Stange kommune øst for E6 og øst for riksveg 24, samt Elverum kommune vest for Glomma og sør for riksveg 25.

Tillatelsen gjelder felling av ett individ i tidsrommet fredag 13. juli til fredag 20. juli klokken 12.

LES OGSÅ: 16 ulver skutt - jakta er over

Observert på viltkamera

Ifølge lederen i beitelaget i Løten og Vang, Aasmund Granberg, ble ulven registrert av et viltkamera ved Mosjøen klokken 3 natt til onsdag.

– Fellingslaget var raskt ute og lette etter ulven, men de hadde ikke noe hell. Vi fortsetter å vente på nye observasjoner, sier Granberg, som sier de har mistanke om at den befinner seg i området rundt Mosjøen.

– Den befinner seg mest sannsynlig et sted sør i Løten. Men en ulv kan bevege seg tre-fire mil i løpet av en dag, så det er ikke godt å vite, sier Granberg.

I overkant av 30 dyr blant tre beitebrukere skal ha blitt drept eller skadet de siste tre ukene. Det seneste angrepet skal ha skjedd natt til onsdag ved Veensætra.

– Avhengig av beite

Da vi møter ham er Granberg selv ute på tilsyn for å se etter de 240 sauene han har på beite på Budor. Han sier at det for tiden er om lag 3.300 sauer og 700 storfe på beite i Løten og Vang.

– Vi er avhengige av beiteressursene, særlig nå som bygda er tørr. Vi kan ikke bruke opp fôrressursene nå, om vi skal ha det til vinteren, sier Granberg.

LES OGSÅ: Se ulven som Kristian filmet ved Espa i Stange

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat