26. apr
 
Vil ha elevene ut i naturen oftere
På Jønsrud skole tar de med undervisningen utendørs flere dager i uka. Lærer Terje Nyland vil gjerne ha ungene vekk fra iPaden og ut i naturen.

Publisert: 12.nov.2017 12:49
Oppdatert: 12.nov.2017 13:26

– Jeg tror ikke det er bra med 1.-klassinger som sitter med iPad tre hele dager i uka. Jeg tror det er viktig at vi fortsetter å skrive. Forskning viser at det er en kobling mellom hukommelsen og skriving for hånd, sier Terje Nyland.

Han er ute med sin 1. klasse tre dager i uka. Der kan han trekke inn alle mulige fag. Naturfag kan læres ved å bare se seg rundt. De skriver tall med pinner og teller veden som blir saget opp. De lager mat på bål hver torsdag og da er fjerdeklasse med for å ha mat og helse. Engelskundervisninga tar de i hoppbakken.

– Vi gjør noe praktisk før mat og etterpå får de leke. Det er viktig med lek. Vi ser jo at de praktiske ferdighetene i befolkningen er i ferd med å bli borte og vi tror det er lurt å lære disse på skolen. De som er flinke i praktisk arbeid blir ofte flinke i matte senere, opplyser Nyland.

Den nye teknologien skal også tas i bruk, men den trenger ikke være den eneste metoden for læring.

Både og

Kommunalsjef for oppvekst i Løten kommune, Inger Torun Holmgren, var torsdag på besøk på Jønsrud og deltok i aktivitetene sammen med barna. Hun mener det er viktig at lærerne har mange ulike redskaper, og at de kan variere bruken mellom dem. Om uteskole sier hun dette:

– Jeg tror på det når man bruker det bevisst, som her. Jeg ser kjempegode muligheter for å ta inn kunnskapsmål i K-06 i undervisningen som gjøres ute på Jønsrud. Det er store muligheter for individuell tilpasning. Elevene kan lære på det nivået de er. Mestringsfølelse er så viktig.

ordføreren på besøk

Ungene hadde også ordfører Bente Elin Lilleøkseth på besøk denne torsdagen. Hun poengterte at alle barneskolene i Løten har nærområder som de kan benytte i undervisningen.

– Det er fint at de bruker mulighetene i nærområdet. Ungene lærer verdien i det å være ute. Jeg tror også på variasjon i virkemidler for læring. Det er ikke enten eller. Det er viktig med en blanding. Her er de ute med et målrettet konkret opplegg. Vi lærer på ulike måter og her er man ikke bare ute, man lærer også, sier hun.

Denne torsdagen var det regnvær, men så lenge man er kledd etter været går det fint an å være ute. Foliepakker med grønnsaker og fisk ble lagt på bålet og maten falt i smak hos både små og store.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MATLAGING: Jentene skjærer opp grønnsaker til foliepakkene. Lærer Marit Schjerpen hjelper til.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.