5. des
Chateau
 
Herlig vintervin

Publisert: 02.feb.2018 10.24
Oppdatert: 02.feb.2018 10.24

Du har brukt søndagen på skitur, har gått både fortere og lengre enn du egentlig bør, uten at det egentlig sier så mye, og har bygget opp en veldig lyst på et glass rødvin til peisen. Noe som varmer, og som gir en opplevelse av fylde i munnen mens du venter på at maten skal gå seg til. Her er tre kjempegode valg, alle sørfranske fra siste nyhetsslipp på polet.

Ch. de Meaux 2014

Cahors 2091201, kr 139,90

Chateau de Meaux er en Cahors-vin som mange har et godt forhold til, og det er det all grunn til å holde fast ved. Tett farge som en venter av disse vinene, ganske kraftig, rik og sjenerøs. Fin fylde og god balanse. Gjerne til patéer, vilt og kjøttgryter. Veldig bra til prisen.

Dom. Lafarge Cayrol Vieilles Vignes 2015

Languedcoc-Roussillon 8041901, kr 151

Cötes Catalanes i Sør-Frankrike, mellom Pyreneene og Middelhavet, er et område som kanskje ikke så mange som kjenner, og neppe vinene herfra heller. Desto artigere er det å stifte kjennskap med denne vinen, som gir både særpreg og god kvalitet til prisen. Frisk med fin fylde, en deilig vin til ikke altfor kraftige kjøttretter,

Clot de l’Oum Saint Bart Vieilles Vignes 2015

Cotes du Roussillon 8079001, kr 250

Vi legger på en hundrelapp, og får en vin som gir et klart løft i forhold til de to foregående. Rik og ganske så kraftfull, fin fruktighet, bra fylde og god konsentrasjon, Både til vilt og rødt kjøtt, men også til kraftige oster.

Chateau: Terningkast: 5

Dom Lafage: Terningkast: 5

Clot: Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke