16. sep
HØYRE-JUBEL: Fra venstre: Odd-Hermann Roel Børke, Rune Øygarden og Roar Wien. FOTO: THOMAS STRANDBY
 
Blå jubel i Ringsaker
Det er regntungt ute, men solskinn inne på Ringsaker Høyres valgvake i Moelv.

Publisert: 11.sep.2017 22:06
Oppdatert: 11.sep.2017 23:38

For i øyeblikket den første prognosen for valgresultatet ble presentert klokken 21.00, brøt jubelen løs rundt bordene på restauranten Vanntårnet. For selv om Høyre går tilbake i Ringsaker, sammenlignet med forrige stortingsvalg, går partiet mot et godt valg nasjonalt.

- Vi er veldig fornøyd med første prognosen. Jeg er fornøyd med at Senterpartiet ikke ser ut til å bli så store som vi fryktet, sier nestleder i Ringsaker Høyre, Odd-Hermann Roel Børke, til HA,

Så langt viser opptellingen at Høyre har fått en oppslutning på 15,6 prosent i Ringsaker, mot 24,7 prosent foreløpig på landsbasis. Ved forrige stortingsvalg fikk Høyre 18,6 prosent av stemmene i Ringsaker.

bekymret for V og Krf

Men samtidig var Høyre-politikerne også opptatt av skjebnen til Venstre og Kristelig Folkeparti. Per nå ligger begge partiene og vaker rundt sperregrensen.

- Det ser positivt ut, jeg må si det. Men, det er viktig å få Ventre og Krf over sperregrensa. Jeg tror begge klarer det, sier leder i Ringsaker Høyre, Roar Wien.

- Det er litt forbehold, vi har to partier som ligger rundt sperregrensa, men som første prognose er dette helt supert, sier gruppeleder i fylkestinget for Høyre, Rune Øygarden.

stille hos ap

Hedmark Ap holder valgvake på Terra Mia i Hamar, og Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen kan melde om en litt annen stemning der, da den første prognosen ble presentert klokken 21.00. Arbeiderpartiet ligger så vidt over 27 prosent.

- Vi er ikke fornøyd med de tallene, det er det ingen tvil om. Her ble det helt stille. Vi skal kunne klare å levere bedre enn det, sier Steen.

Men det er ikke i Ringsaker velgerne for alvor har sviktet Ap. Per nå har Ap fått 40,4 prosent av de telte stemmene i kommunen, mot 45,6 prosent ved siste stortingsvalg. I forhold til valget i 2013, ser det ut til at Høyre, Frp, Venstre og Kristelig Folkeparti alle får mindre oppslutning i Ringsaker.

- Vi ser i hvertfall at innbyggerne i Ringsaker ønsket seg et regjeringsskifte. Det er Sp og SV som har henta mange velgere, sier Steen.

avventende HOS SP

Odd- Amund Lundberg i Ringsaker Sp kan melde om dempet stemning på Sps valgvake i Løten.

- Jeg vil si det er en avventende stemning. Vi skulle helst sett at vi fikk en bedre start, men jeg har fortsatt trua, sier Lundberg.

Sp ligger per nå an til å få rundt 11 prosents oppslutning på landsbasis, opp 5,5 prosent fra forrige stortingsvalg. I Ringsaker gjør partiet et meget godt valg, sammenlignet med valget i 2013.

foreløpige resultater

Resultatene i Ringaker klokken 22.55: Arbeiderpartiet 41,1 prosent, SV 4,1 prosent, Rødt 1,2 prosent, Senterpartiet 20 prosent, Krf 1,7 prosent, MDG 2,2 prosent, Venstre 1,8 prosent, Høyre 14,0 prosent, Frp 10,8 prosent, Andre partier 3,2 prosent.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke