5. des
Kristian Tonning Riise med en selfie fra taxien som er på veg til Oslo.
FOTO: Kristian Tonning Riise.
 
Riise kastet seg i taxi fra Elverum til Oslo for å feire
Klokken 00.30 følte Kristian Tonning Riise seg så sikker på seier at han hev seg inn i en taxi til Oslo. Han vil være med Unge Høyre-gjengens nachspiel.

Publisert: 12.sep.2017 00.54
Oppdatert: 12.sep.2017 00.53

Når 93 prosent av stemmene er telt opp er det kun små teoretiske muligheter som kan frarøve seieren til dagens regjering og deres støtteparti.

Spenningen har ligget i om Venstre ville klare sperregrensen, men det ser det nå ut som de gjør med relativt klar margin.

- Jeg er 90 prosent sikker på seier, sier en nøktern Kristian Tonning Riise.

På veg til nachspiel

Da HA snakket med ham klokken 00.30 var han på veg inn i en taxi som skulle bringe ham fra Elverum hvor han har vært på valgvake, og til Oslo hvor Unge Høyre venter.

- Jeg skal på nachspielet. Det er lenge siden jeg har sett gjengen i Unge Høyre. Der blir det helt sikkert god stemning.

Riise vedgår at det nok så tøffere ut både for Høyre og for Hedmark for noen måneder siden. Partiet har imidlertid reist seg mesterlig og gjør sitt nestbeste valg i Hedmark noensinne med 15,3 prosent oppslutning.

- Vi gjør et av våre aller beste valg etter å ha vært fire år i posisjon. Det begynner å minne om en skikkelig høyrebølge som på 80-tallet nå, sier han.

Om nedturen til ap

- Hva tenker du om at Arbeiderpartiet gjør en skandaløst valg. Da spesielt i Hedmark hvor de trolig ender opp med bare to mandater?

- Jeg skal ikke hovere over det i dag. Men jeg tror de må ta en vurdering av sin egen strategi som stort sett har gått på å snakke negativt om det som har vært. De har tegnet et bilde som jeg tror veldig mange ikke kjenner seg igjen i. Norge går bra, sier han.

- Hva skal du gjøre den halvannen timen du sitter i taxi fra Elverum til Oslo?

- Jeg skal svare på meldinger på mobil og Facebook. Det tikker inn meldinger hele tiden nå mens jeg snakker med deg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke