5. des
 
Spesial-viner

Publisert: 21.sep.2018 06.39
Oppdatert: 21.sep.2018 06.45

Det er italiensk for alle penga på septembers spesialslipp på polet. Toscana og Piemonte er naturlig nok godt representert, men det er også mange viner utenfor den mest ettertraktede allfarvegen. Her er tre viner, hvorav en toppvin fra Marche, som egner seg godt til høstens måltider.

Sella Orbello Coste della Sesia 2016

Piemonte 10313901, kr 220,20

Lys på farge, preg av krydder, blomster og noe vanilje på duft. Lett saftig preg av friske røde bær, ganske markante tanniner. Vinen er harmonisk og sympatisk, men den blir i letteste laget, Passer til svinegryte.

Boschis Dogliani Superiore Vigne San Martino 2016

Piemonte 10354501, kr. 249,40

En deilig høstvin, som en septembertur i skogen på duft, preg av blomster og skogsbær, men også kirsebær. Fin saftig friskhet og fruktighet, men også god balanse. Innholdsrik, leken, og som skapt for å åpnes etter skogsturen. Det er lov å legge beina på bordet og smake.

Badiali Lacrima di Morro d’Alba Superiore Paucca 2016

Marche 10358701, kr 279,90

En utrolig delikat vin, den klart beste av ukas tre utvalgte. Blomsterlig duft skaper assosiasjoner til hylleblomst og liljekonvall, også med preg av mørke kirsebær. Flott fruktighet, fin balanse, dyp og sammensatt. Gjerne til høstens viltmåltider, aller helst skogsfugl, men sannsynligvis et bredt bruksområde. Det koster, men gir mye for penga.

Sella: Terningkast: 5

Boschis: Terningkast: 5

Badiali: Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke