5. des
BREDE SMIL: Tor Andre Johnsen (foran) smiler og klapper over at plassen på Stortinget er sikret. Det samme gjør Kristian Tonning Riise. I forgrunnen fortviler Karin Andersen over at SV faller ut.
 
Valgets vinnere slipper jubelen løs
Her slipper valgvinnerne Tor Andre Johnsen (Frp) og Kristian Tonning Riise (H) jubelen løs.

Publisert: 11.sep.2017 23.22
Oppdatert: 12.sep.2017 05.59

Sent mandag kveld var Høyres Kristian Tonning Riise svært sikker på sin plass på Stortinget.

Tor Andre Johnsen er også inne og klar for sin andre periode på Stortinget.

-Det er helt fantastisk, og alt tyder på at vi også fortsetter i regjering etter dette resultatet, sier Tor Andre Johnsen.

SISTE: Når 89 prosent av stemmene er telt opp ligger den borgerlige blokken at til et relativt klart flertall med totalt 88 mandater mot 79 på den rød-grønne siden.  I tillegg har Rødt og Miljøpartiet ett mandat hver. Det som har vært spennende er om Venstre holder seg over sperregrensa. Dette virker å være temmelig sikkert nå. Partiet har 4,2 prosent og det er stort sett stemmer i Bergen og Oslo som mangler.

STÅR UTEN JOBB

Uten å ha en jobb å gå til etter valget, har det vært en veldig spennende valgkamp for Frp-toppen. Før valget for fire år siden sa han opp sin jobb i Alloc etter 17 års ansettelse.

-Jeg har gamblet alt på at jeg skulle få en ny periode på Stortinget, sier han.

Da er det ikke rart at gliset gikk fra øre til øre på NRKs valgvake i Elverum i går kveld:

-Vi har vært i en veldig utsatt posisjon. Derfor er jeg veldig fornøyd så langt, sier Johnsen.

REISER TIL SYDEN

Han tar alle forbehold i intervjuet med HA. Det kan ende med at fintellingen utover tirsdagen kan ende med endringer i mandatfordelingen i Hedmark.

Likevel er Frp-toppene svært fornøyd etter et turbulent politisk år. Hedmark Frp har vært på Stortinget i fem perioder. Nå er Johnsen klar for partiets sjette periode.

– På mange meningsmålinger har vi vært langt ut. Så langt ligger vi an til å få dobbelt så stor oppslutning som antydet. Nå ser det ut til at vi beholder dette mandatet, sier Johnsen.

Tor Andre Johnsen planlegger å klargjøre kontoret og leiligheten i Oslo for en ny periode i dag. Onsdag går turen til Syden etter en tøff valgkamp.

VENTER MED JUBELEN

Kristian Tonning Riises plass er ikke truet slik opptellingen viste da HA gikk i trykken. Likevel er han svært forsiktig med å ta noe som helst på forskudd.

– Jeg har følt en stund at mandatet har vært trygt, men jeg har blitt bekymret når folk at kommet bort til meg og sagt at jeg er inne på Stortinget. Jeg har lært at vi ikke skal noe for gitt i denne bransjen, sier Tonning Riise til HA.

SV UTE AV TINGET

Rett før midnatt var Karin Andersen (SV) ute av Stortinget.

Hun har opplevd tre ganger å komme inn på distriktsmandat, og to ganger på utjevningsmandat. Senest ved valget for fire år siden var hun ut og inn av Stortinget flere ganger før plassen ble sikret.

Selv om SV går fram i Hedmark, er det ikke nok til å sikre plassen.

– Jeg skulle så gjerne ha vært inne på Stortinget, sier hun.

Da HA gikk i trykken sto den siste plassen i Hedmark mellom Ap, Sp og SV.

SV så ut til å trekke det korteste strået.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke