buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
TRENGER BIL: Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringen straffer folk som er avhengig av bil i hverdagen. FOTO: Frank Brandsås
 
Vedum tordner mot økte bilkostnader
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringen ikke tar hensyn til folk som bor i distriktene og er avhengig av bil.

Publisert: 06.okt.2016 13:48
Oppdatert: 06.okt.2016 13:51

Vedum er, i likhet med Hedmark Aps Tone Sønsterud, svært misfornøyd med årets statsbudsjett. Senterpartilederen fra Ilseng uttaler følgende:

– Årets budsjett var Høyre og Frps siste sjanse til å rette opp kursen for norske distrikter. Den sjansen har de latt gå fra seg, og den massive sentraliseringen fortsetter i statsbudsjettet med kommunereform, politireform og sykehusreform.

Dyrere å kjøre bil

Vedum mener regjeringen gjør livet vanskeligere for folk som er avhengige av å bruke bil.

– I mange deler av landet er det få eller ingen alternativer til bilbruk, men dette tar ikke regjeringen hensyn til. Siden regjeringen overtok har de foreslått og stemt gjennom nye bompengeprosjekter på over 40 milliarder, de har svekket pendlerfradraget kraftig, og i dette budsjettet øker de bensin- og dieselavgiftene. Til sammen blir dette en stor kostnadsøkning for vanlige folk som bor og jobber i distriktene, fortsetter Vedum.

– Tapper distriktene

Senterpartiet ønsker i stedet et system der bilbruk i områder hvor det er få alternativer har lavere avgifter, mens bilbruk i områder hvor det er grønne transportalternativ, får høyere avgifter.

– Regjeringen snakker mye om omstilling og at Norge må forberede seg på framtiden. Jeg synes det er underlig at planen deres ser ut til å være å tappe Distrikts-Norge for arbeidsplasser, velferdstjenester og innflytelse. Et av de største kuttene i budsjettet er i distrikts- og regionalpolitikken. Her kutter regjeringen en femtedel av budsjettet. Skal vi ruste Norge for framtida må vi se folk i hele landet og ha tjenester nært folk, sier Vedum.

Dyrere for landbruk og industri

Sp-lederen tordner mot det han mener er skatteletter for de rikeste.

– Regjeringens skattekutt er svært konsentrert rundt de aller rikeste og de mest sentrale områdene. Også i år går de største skattelettelsene til de som tjener mest. Samtidig kommer det en massiv skatteskjerpelse for industrien, anleggssektoren og landbruket på 1,8 milliarder kroner fordi regjeringen fjerner startavskrivinger på maskiner. Regjeringen liker å si at skattekuttene de gjør er vekstfremmende, men dette er direkte skattlegging av arbeidsplasser i privat sektor, avslutter Vedum.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat