23. okt
Foto: Anne Bergsengene
 
Velkommen til verden

Publisert: 27.nov.2018 07:14
Oppdatert: 27.nov.2018 10:33

Det er lite som slår følelsen av å være med når nytt liv kommer til verden. Vi ventet en hel natt, klokka 7 om morgenen var fire valper født, i kassa lå det en sliten mor med sine små, og ved siden av satt tre voksne mennesker som helt hadde glemt å drikke kaffe for å holde seg våkne.

Ute på gangen sto den nybakte mors biologiske far, altså de nyfødte valpenes morfar, og lyttet forundret til de fremmede lydene bak den stengte døra. Han ville inn! Han prøvde alle knep, uten hell. Da han etter noen dager fikk lov å komme inn i rommet, fantes det en usynlig grense tvers over golvet et sted som utløste mamma-alarmen i det den ble overtrådt.

Men etter noen uker var mor endelig klar for å la morfar ta del i barneoppdragelsen. Lykkelig våget han seg forsiktig inn og lot som han passet på at de små ikke skulle stikke av, noe som var svært lite sannsynlig så lenge de ikke hadde begynt å gå. For en aldrende hund som helt fra han kom inn i familien har vært mest opptatt av voksenoppdragelse, var rollen ny. Og gleden kortvarig. For mens mennesker har en bratt læringskurve og fort underkaster seg husets nye daglige leder på 8 uker, sørger for at det er godbiter å få i betaling for de enkleste triks og at det er mat, tur, lek og kos når det passer sjefen, så er valper veldig mye vanskeligere å oppdra.

I løpet av meget kort tid hadde valpene lært å gå, men valgte å hoppe over den fasen i utviklingen og gå rett på den neste: å løpe. Det skjedde omtrent samtidig som de fikk hvert sitt syskrin av nålespisse tenner som de bruker til å feste seg selv til morfars ører for gratis transport gjennom rommet.

Igjen står morfar ved døra. Han vil ut!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke