25. apr
KREVENDE: Kristian Tonning Riise og Tor Ándre Johnsen jublet over valgresultatet, men kan likevel få en krevende situasjon med en relativt svak regjering.
 
Venter krevende saker
En ny regjering med Høyre og Frp vil stå svakere i dag og vil leve på Krfs nåde.

Publisert: 12.sep.2017 15:53
Oppdatert: 12.sep.2017 16:28

Selv om jubelen sto i taket blant Høyre- og Frp-folk under valget er det ikke sikkert jubelen vil bli like dominerende på Stortinget den neste tiden.

For dagens regjering vil stå langt svakere fra høsten av ettersom de har færre mandater og ettersom de nå er avhengig av støtte fra både KrF og Venstre og ikke bare én av dem som i dag, for å sikre seg flertall.

Får sentral rolle

– Det er en jobb som må gjøres i Stortinget for å finne en god plattform slik at vi får utøvet den politikken vi ønsker, sier Kristian Tonning Riise.

Som Unge Høyre-leder er Riise både i Høyres arbeidsutvalg og i sentralstyret og vil således få innblikk i hvordan Høyre nå legger strategien inn mot stortingsåpning og regjeringsdannelse.

– Hvordan ser du for deg at Høyre vil få gjennomslag for sine saker?

– Jeg hadde foretrukket at både Venstre og KrF ble med i regjering. Går ikke det så kan vi enten lage en samarbeidsavtale som i dag eller finne støtte fra Stortinget fra sak til sak. Det kan være både ulemper og fordeler ved å kjøre slalåm mellom partiene på Stortinget.

SITTER PÅ NÅDE

– Dere sitter jo egentlig på nåde hos Venstre og KrF. Frykter du mistillitsforslag fra dem eller kabinettsspørsmål fra Frp som kan velte regjeringen?

– Det vil helt sikkert dukke opp saker som blir vanskelige. Da blir min jobb å jobbe politisk i Stortinget. At en regjering sitter på nåde slik du beskriver det, er jo heller ikke noe nytt. Bortsett fra den rødgrønne regjeringen har det jo stort sett vært mindretallsregjeringer i Norge, sier Riise.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.