buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Sier nei takk til «byliv» på fjellet
Arthur Buchardt sier at hytteliv er «ute», at flere vil reise med kollektivtrafikk til fjells og bo tettere i det han kaller deltidsbolig med alle fasiliteter også på fjellet. Hytteeier Georg Risheim, hamarsing bosatt i Oslo, er veldig uenig.

Publisert: 09.okt.2017 06:55
Oppdatert: 09.okt.2017 09:32

– Vi ønsket oss hytte her fordi det er fredelig og en flott kontrast til livet midt i Oslo. Her kan ungene gå ut og gå alene – helt trygt!

Det sier Georg Risheim (43).

Han er født og oppvokst på Hamar. Han har bodd i Oslo, der han jobber i bilorganisasjonen NAF, siden 2000. På femte året ferierer familien på fire på egen hytte på St. Olav i Vangsåsen.

Mens barnas mor klargjorde hytta ved høstferiens slutt søndag var barna Maja (9) og Ole Edvald Tangen Risheim med far for å hjelpe til ved vannposten da HA dukket opp søndag formiddag.

Vil ikke ha byliv

Utbygger Arthur Buchardt sier til HA at han tror framtidens hyttebrukere vil ha helt andre fasiliteter enn dagens (se undersak).

Buchardt tror det skal bli mye tettere mellom hyttene og at folk vil ha både bredbånd og buss helt til hytta. Buchardt tror for øvrig at deltidsbolig vil bli det nye navnet når den «gammeldagse hytta» går ut på dato:

– Vi ønsker ikke å ha det slik. Det kunne godt ha vært innlagt vann på hytta, men vi ønsker at hytta skal være hytte og forskjellig fra boligen i byen, sier Risheim.

Ønsker ikke fortetting

HA har tidligere skrevet at Vang Almenning har planer for ytterligere 250 hytter i området ved St. Olav og Stenfjellet.

– Jeg har lest om dette i HA. Vi liker ikke en så stor utbygging her, sier Risheim. Det er synd hvis denne fine naturen, det som gjør området unikt, skal bygges ned. Dersom det kommer så mange hytter her oppe så mister man mye av særpreget her, sier han.

Risheim understreker at det var nettopp stillheten og turmulighetene – samt nærheten til Hamar og bare snaut to timer kjøring fra Oslo – som fikk familien til å bygge hytte ved St. Olav.

God ambassadør

Han framstår gjerne som en meget god ambassadør for området:

– Jeg håper at det jeg sier nå ikke så bra reklame at «alle» vil opp hit, sier han spøkefullt.

– Hva er best å ha hytte her?

– Det er stillheten, den store avstanden mellom hytter og folk og løypenettet. Det blir ikke det samme dersom åsen mot Stenfjellet bebygges. Nærheten til Hamar er også viktig. Vi bruker både Ankerskogen, Koigen og andre tilbud nede i Hamar, sier han.

BUCHARDTS DELTIDSBOLIG

Arthur Buchardt tror deltidsbolig – med alle bekvemmeligheter – er i ferd med å danke ut «hytte».

– Mange av dem som bor i Oslo-området vil ha en deltidsbolig, sier Arthur Buchardt (69) til HA.

Eks-brumunddølen, som har investert utallige millioner i fjellheimen er nå involvert i et prosjekt på Sjusjøen. Det har vakt debatt på grunn av høyhus-formen.

– I gamle dager het det fritidsbolig. Før det het det hytte. Nå vil folk jobbe fra deltidsboligen og de vil reise kollektivt, sier Buchardt.

BYGGER HØYT PÅ SJUSJØEN

– På Sjusjøen er det mye debatt om fortetting. Hva tenker du?

– Hvis du hadde spurt hyttefolket på Sjusjøen hva de synes om utviklingen fram til i dag så hadde de protestert også for 30 år siden. Jeg tror at mange av dagens hytter på Sjusjøen er revet innen noen år. Opp kommer det mindre hytter som er mer energivennlige. Våre barn og barnebarn vil ha helt andre løsninger. De vil bo tettere og de vil ha det mer sosialt, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat