buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FORNØYD MED oppmerksomheten: Bjørn Stai i klatreparken på Helgøya, som her viser fram trehytta til HA, synes det var morsomt å se byggverket bli satt opp på amerikansk TV. Skiltet bak ham viser at det er amerikanske Pete Nelsons team som har reist hytta. Stai håper at det timelange programmet som skal sendes over hele verden, vil være god reklame både for klatreparken og resten av Ringsaker.FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
Viste fram trehytta til millioner
I beste sendetid tok Animal Planet med seg to-tre millioner amerikanere til tretoppene på Helgøya.

Publisert: 11.aug.2017 17:50
Oppdatert: 14.aug.2017 07:47

«Treehouse Masters» har vært en av Animal Planets aller største suksesser de siste årene. Den populære programlederen Pete Nelson er inne i sin niende sesong av TV-serien, der han, familien og et team snekkere bygger fantastiske trehytter rundt om i USA.

Den niende sesongens premiere ble sendt på amerikansk TV i beste sendetid fredag kveld i forrige uke. Der tok Nelson for første gang med seg kamera og snekkerbukse ut i verden – til klatreparken på Helgøya.

– Det var veldig morsomt å se trehytta, klatreparken og områdene rundt på Animal Planet, forteller klatreparkeier Bjørn Stai, som ifølge «Treehouse Masters»-gjengens uoffisielle anslag er én av mellom to og tre millioner som har sett episoden.

Animal Planet-programmer vises først i USA, før resten av verden får tilgang. På norske fjernsynsskjermer blir hyttebygginga i høyden tidligst å se i vinter.

Spennende periode

Innspillingen av den én time lange episoden (medregnet reklame) skjedde i vår. Fra midt i april til 17. mai bygget Nelson og hans amerikanske team – i samarbeid med den lokale trehyttespesialisten Frode Schei – den såkalte Klatrehytta.

– Vi avsluttet med overlevering og korpsmusikk i skogen 17. mai. Det var en veldig morsom og annerledes måned, sier Stai, før han forteller hva som kreves for å skape et amerikansk TV-show:

– Det var tre fotografer her, en produsent, to som satt på datamaskiner og sendte over filer hele tiden, en lydmann, fem snekkere og Pete Nelson selv. I tillegg var hele familien hans på Helgøya. Det var profesjonelle og veldig hyggelige mennesker.

Tilfeldigheter bak besøket

Det var tilfeldigheter som gjorde at Nelsons aller første utenlandsepisode, som brøt en rekke av 74 innspillinger fra de amerikanske statene, ble skutt på Helgøya.

– Vi var på ferie i USA og havnet tilfeldigvis i samme juleselskap som Pete Nelson. Han skulle lage et innslag fra hyttene til Frode Schei i Ringsaker, og jeg fortalte at vi hadde lyst til å bygge en trehytte i klatreparken.

Halvannet år etter møtet gjennom venners venner hadde Stai kjendisen hengende i trærne.

– Han syntes det hørtes veldig morsomt ut og ville bygge trehytte hos oss, smiler Stai.

Glimrende reklame

Stai er stolt over hvordan parken og Helgøya ble framstilt gjennom de 42 effektive TV-minuttene.

– Det var selvfølgelig flest bilder av selve hytta. Man fikk også se noen bilder av klatreparken, men ikke mens den var i drift. I tillegg var det mange fine bilder av utsikten fra hytta over Mjøsa og av Tingnes, forteller han.

– Det var kjempegod reklame for Ringsaker. Jeg håper folk ser det og får lyst til å komme hit, sier Stai, som skal begynne å leie ut trehytta med seks til åtte sengeplasser i løpet av høsten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat