buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FOTO: NTB scanpix
 
Vy fjerner «komfort» på regiontog
Komfort-avdelingen erstattes av setereservasjon på korte regiontog på Østlandet.

Publisert: 06.jun.2019 09:56
Oppdatert: 06.jun.2019 10:08

I en melding til utvalgte kunder skriver Vy følgende:

«Gjennom det siste året har vi testet tjenesten setereservasjon som en erstatning til dagens Komfort. Du er en av flere Komfort-kunder vi har vært i dialog med i løpet av testperioden. Vi kontakter deg derfor for å informere om at vi nå har bestemt oss for å lansere setereservasjon på korte regiontog på Østlandet i løpet av høsten.»

E-posten er signert Sigurd Bay, kommersiell direktør, Tog.

Bedre utnyttelse av ledig plass

Videre i e-posten skriver Vy:

– Vi har over flere år opplevd en kraftig passasjervekst. I 2018 økte antallet passasjerer med 6,4 prosent, og vi ser fortsatt vekst så langt i år. Vi er glade for at stadig flere velger å ta toget, samtidig som vi erkjenner at utviklingen øker presset på å finne gode løsninger som utnytter kapasiteten i togene bedre.

– Av alle våre reisende med periodebillett utgjør kunder med Komfort-tillegg 3–4 prosent. Komfort-vognen tar på sin side opp rundt 20 prosent av togets totale kapasitet. Det betyr at Komfort-vognen har mange ledige seter på en rekke avganger, mens det er fullt i resten av toget.

«Med setereservasjon åpner vi opp det som i dag er Komfort-vognen og gjør det mulig for andre reisende å benytte ledige seter, altså seter som ikke er reservert. På den måten tar vi i bruk hele toget og får en bedre utnyttelse av kapasiteten om bord. Det store flertallet av kundene vi har vært i kontakt med i testperioden ønsker denne endringen velkommen.»

Forsvinner arbeidsroen …?

Ifølge Vy har enkelte Komfort-reisende uttrykt bekymring for at endringen fra Komfort til ordinær vogn med setereservasjon vil føre til fulle vogner og dermed mindre arbeidsro.

– Vi har stor forståelse for denne bekymringen. Samtidig vil det med setereservasjon fremdeles være mulig å sikre seg et sete, noe som er den viktigste komponenten for å kunne arbeide på toget, skriver kommersiell direktør Sigurd Bay.

Setereservasjon gjør pendlerhverdagen mer fleksibel og forutsigbar, hevder selskapet.

«Tilgangen til gratis kaffe og papiraviser fjernes når vi lanserer setereservasjon. Dette, kombinert med at vognen åpnes for andre reisende, fører til at vi reduserer prisen betydelig sammenlignet med dagens Komfort-priser. Digitale aviser er fremdeles tilgjengelig i Vy Underholdningsapp.»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat